Dacia a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 5 miliarde de euro

Dacia a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 5 miliarde de euro

Dacia a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 5 miliarde de euro, cu peste 11% mai mare comparativ cu cea din 2016, potrivit directorului administrativ şi financiar al companiei, Liviu Bocșaru.

„Cifra de afaceri în lei a fost în creștere cu 11,45% față de 2016. Anul trecut Dacia a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 23,1 miliarde lei (5,1 miliarde de euro)”, a declarat Bocșaru într-un interviu postat luni pe site-ul companiei auto.

Conform aceleiaşi surse, exporturile de vehicule şi componente auto s-au menţinut la un nivel ridicat, reprezentând 92,6% din totalul vânzărilor Dacia.

„Această evoluţie arată că vehiculele marca Dacia sunt foarte apreciate atât în Europa cât şi pe alte continente. Exportul este pentru noi o prioritate pentru că ne dorim să răspundem cât mai bine solicitărilor clienţilor noştri. În acelaşi timp, pentru orice uzină este extrem de important să aibă o piaţă locală puternică, unde să vândă o parte din producţie”, a precizat Liviu Bocşaru.

El a adăugat că totală a investiţiilor realizate de către Grupul Renault la Dacia, în perioada 2000-2017, este de aproximativ 2,3 miliarde de euro, în timp ce totalul investiţiilor realizate în România, se ridică la 2,8 miliarde de euro.

0