CCA are doi noi membri; Opoziția acuză „interese oligarhice”

by Genko Genko

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) are începând de astăzi doi noi membri. Este vorba despre Olga Guțuțui și Dragoș Vicol, care au fost votați de către Parlament.

Pentru cei doi candidați au votat deputații coaliției parlamentare, formată din PCRM, PLDM și PD. Deputații din opoziție, atât cei din PSRM cât și cei din PL, au criticat dur candidații, care, în opinia lor, au fost numiți pe criterii politice, unul fiind propus de PLDM, iar altul de PD.

Deputatul PSRM Bogdan Țîrdea a acuzat că acești candidați nu sunt profesioniști în domeniul mass-media și au fost votați în funcții pentru a servi „interesele oligarhilor”.

„În mod secret și abuziv s-a organizat concursul. În mod arbitrar s-a votat și au fost eliminate personalității notorii în domeniu, precum domnul Oleg Brega. Mai mult, în mod secret au fost votați candidații”, a declarat Țîrdea în Parlament.

„În mod ilegal au fost numiți candidați de partid, mă refer la doamna Olga Guțuțui”, a declarat Țîrdea, care a mai afirmat că în acest caz este vorba și despre un conflict de interese, întrucât Guțuțui a activat până în prezent și în Comisia parlamentară de profil care a propus candidații la funcția de membri CCA.

„Ați pus inși care nu au habar ce înseamnă televiziunea și ce este media. În schimb ați pus indivizi care știu cum să îndeplinească ordinele oligarhilor”, a mai acuzat Bogdan Țîrdea.

Olga Guțuțui are 29 de ani și a activat până în prezent în cadrul Comisiei parlamentare cultură, educație, tineret, cercetare, sport și mass-media, care a și nominalizat candidații în funcție.

Dragoș Vicol are 41 de ani și este de profesie filolog.

CITIȚI ȘI...