Consilier din Codru, pe banca acuzaţilor. Acesta „vindea” gherete care nu-i aparţineau la o piaţă din capitală

Consilier din Codru, pe banca acuzaţilor. Acesta „vindea” gherete care nu-i aparţineau la o piaţă din capitală

Un consilier al oraşului Codru va compărea pe banca acuzaţilor pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari. Acesta ar fi încheiat mai multe contracte de vânzare-cumpărare a unor gherete la o piaţă din capitală, fapt pentru care a primit peste un milion de lei. Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat cauza penală în privinţa acestuia pentru examinare în judecată.

În concret, procurorii au stabilit că în perioada mai 2011 – septembrie 2012, inculpatul, care gestiona activitatea a două organizații comerciale, ar fi dobândit ilicit, prin înşelăciune şi abuz de încredere, bunurile mai multor persoane. Mai exact, sub pretextul organizării şi desfăşurării activităţii de comercializare a mărfurilor nealimentare în piaţă, inculpatul a condiţionat cumpărarea gheretelor amplasate pe teritoriul pieţei „Curcubeu” de pe strada Columna din capitală, afirmând că acestea îi aparţin.

În acest scop, inculpatul a încheiat cu persoanele care intenţionau să desfăşoare o activitate de întreprinzător la piaţă, 22 de contracte de vânzare-cumpărare a gheretelor, solicitând şi primind personal sau prin intermediul unor persoane terţe, în total 1,4 milioane de lei.

Ulterior, sub pretextul anumitor erori la perfectarea contractelor de vânzare-cumpărare a gheretelor care urmează a fi corectate, a solicitat și primit de la victime aceste acte, pe care nu le-a restituit beneficiarilor, ci le-a substituit prin contracte de locațiune a gheretelor, cauzându-le comercianţilor daune în proporții considerabile.

Inculpatul a fost reţinut acum două luni, până în prezent fiind cercetat în stare de arest preventiv. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă de la 8 până la 15 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate de până la 5 ani.

0