CNAM a inaugurat un Centru de APEL

by Genko Genko

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a deschis astăzi, la Chişinău, Centrul de Apel pentru consilierea populaţiei şi furnizarea de informaţii în domeniul asigurării obligatorii de asistenţă medicală, informează serviciul de presă al CNAM.

Prezent la eveniment, premierul Iurie Leancă a afirmat: „Cetățenii noștri au multe întrebări privind sistemul de asigurări în medicină și acest centru este tocmai o linie de comunicare extrem de eficientă”.

La rândul său, ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, a anunțat că „centrul va oferi servicii de consiliere, dar și informații rapide privind plățile neformale – o problemă dureroasă pentru societatea noastră, întrucât oamenii vor putea reclama și astfel de cazuri.”

Menționăm că Centrul de Apel poate fi accesat la numărul de telefon 0800 9999 din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă. Serviciul va fi disponibil de luni până vineri, între orele 08:00 și 17:00.

Apelând la Centru, cetățenii pot afla din prima sursă, ce trebuie să facă în cazul în care se îmbolnăvesc, la ce nivel de asistenţă medicală să se adreseze, care le sunt drepturile, în ce farmacie şi cu ce procent de compensare pot fi găsite medicamentele de care au nevoie, la care medic de familie sunt înregistraţi, vor putea înainta sugestii şi reclamaţii etc.

Centrul de Apel a fost deschis grație proiectului „Îmbunătăţirea accesului la consultaţii telefonice în domeniul sănătăţii în Republica Moldova. Etapa a II-a„, al Ministerului de Externe din Estonia, Casei Naţionale de Asigurări din Tallinn (Eesti Haigekassa) şi al Centrului de Consiliere din Estonia.

IMG_3501

cats

CITIȚI ȘI...