CM 2014: Italia a anunțat lotul lărgit pentru Mondial; nu lipsesc surprizele

by Genko Genko

Selecționerul naționalei de fotbal a Italiei, Cesare Prandelli, a anunțat lotul lărgit din care urmează să selecteze 23 de jucători cu care ”Squadra Azzurra” se va prezenta la Turneul Final din Brazilia.

Printre numele sonore care nu se regăsesc nici măcar în lotul lărgit se numără cel al atacantului de la Genoa, Alberto Gilardino, care a marcat 15 goluri în acest sezon de Serie A, prinzând totodată și mai multe meciuri în preliminarii.

O surpriză este și neconvocarea mijlocașului de la Sunderland, Emmanuele Giaccherini, om de bază în preliminarii. Și colegul său de la Sunderland, Fabio Borini, va fi nevoit să vadă Mondialul la televizor.

Mijlocașul Alex Diamanti, care a preferat să meargă în această iarnă în China, a fost trecut cu vederea de Prandelli, deși a fost convocat constant în preliminarii.

Citește și: CM 2014: Del Bosque a anunțat lotul cu care Spania își va apăra titlul mondial; o absență de marcă

În schimb o surpriză o reprezintă convocarea atacantului de la Fiorentina, Giuseppe Rossi, care tocmai a revenit după o absență de 5 luni, cauzată de o accidentare gravă.

Surprinde și convocarea mijlocașului Veronei, Romulo, care nu a prins niciun meci până acum în națională.

Iată care sunt 30 de jucători convocați de Prandelli:

Portari: Gianluigi Buffon (Juventus Torino), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain), Mattia Perin (Genoa)

Fundaşi: Ignazio Abate (AC Milan), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Matteo Darmian (Torino), Mattia De Sciglio (AC Milan), Cristian Maggio (Napoli), Gabriel Paletta (Parma), Manuel Pasqual (Fiorentina), Andrea Ranocchia (Inter)

Mijlocaşi: Alberto Aquilani (Fiorentina), Antonio Candreva (Lazio), Daniele De Rossi (AS Roma), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (AC Milan), Thiago Motta (Paris Saint-Germain), Marco Parolo (Parma), Andrea Pirlo (Juventus), Romulo (Hellas Verona), Marco Verratti (Paris Saint-Germain)

Atacanţi: Mario Balotelli (AC Milan), Antonio Cassano (Parma), Alessio Cerci (Torino), Mattia Destro (AS Roma), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli), Giuseppe Rossi (Fiorentina).

Italia va face parte din Grupa D, alături de Anglia, Uruguay și Costa Rica

CITIȚI ȘI...