Guțu: Sturza vine în PLR până la toamnă; cum a răspuns fostul premier

by Genko Genko

Vicepreședintele Partidului Liberal-Reformator, Ana Guțu, a declarat, marți, că Ion Sturza se va alătura echipei partidului până în toamna acestui an. Fostul premier a exclus însă această posibilitate.

”Avem acceptul că domnul Sturza va veni în echipă. Rămâne să vedem finalitatea, ce funcție, cum, în ce mod. Că va veni Ion Sturza în echipă am spus-o și iarna, și vă repet acum. Până la toamnă cred că se va întâmpla asta”, a declarat Ana Guțu pentru UNIMEDIA.

Răspunsul lui Sturza nu s-a lăsat prea mult așteptat, fostul premier negând categoric că ar merge în PLR.

”Îmi pare rău să o dezamăgesc (sau poate nu) pe doamna Ana Guțu, dar îmi mențin poziția de neimplicare formală în politica moldovenească. Sunt multe alte modalități de a fi de folos țării”, a scris Sturza pe Facebook.

”Aceasta nu înseamnă că moldovenii nu vor avea pe cine vota în toamnă. Lucrurile se vor precipita rapid. Prea mari sunt provocările interne și externe ca să fim indiferenți. Așa cum am mai spus-o, astăzi avem nevoie de coeziune și solidaritate”, a continuat fostul premier.

De la apariția PLR s-a vehiculat de mai multe ori că Sturza ar urma să se alăture formațiunii. Acesta a fost prezent chiar și la congresul de constituire a partidului. Fostul premier a infirmat însă de fiecare dată că ar face un asemenea pas.

CITIȚI ȘI...