Cereau mită câte 250 euro pentru eliberarea permiselor de conducere

by Genko Genko

Centrul Național Anticorupție a depistat doi directori ai unor școli auto și un instructor angajat la una dintre instituții care erau implicați într-o schemă de trafic de influență. Cei trei sunt bănuiţi că ar fi extorcat de la un bărbat, de mai multe ori, câte 250 de euro pentru organizarea eliberării permiselor de conducere.

Potrivit denunţătorului, bănuiţii susţineau că au influenţă asupra unor responsabili din cadrul CRIS Registru şi că îi pot determina să faciliteze susţinerea examenelor de calificare a conducătorilor auto pentru diferite categorii.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, cei trei au fost documentaţi de procurorii anticorupţie şi CNA în momentul primirii, sub control, a diferitor sume de bani. Astfel, au fost fixate tranzacţiile în care s-au transmis 1600 de lei, 250 de euro şi alţi 250 de euro pentru perfectarea permiselor de conducere.

În prezent, o persoană este reţinută, iar altele două sunt cercetate în stare de libertate. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 7 ani de închisoare.

CITIȚI ȘI...