Cel mai cunoscut om de știință britanic, fizicianul Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani

Cel mai cunoscut om de știință britanic, fizicianul Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani

Fizicianul Stephen Hawking, în vârstă de 76 de ani, a murit, miercuri dimineață, la locuința sa din Cambridge, a anunțat familia acestuia, potrivit presei internaționale. Stephen Hawking a fost cel mai cunoscut om de știință britanic al timpurilor noastre, un geniu care și-a dedicat viața descoperirii secretelor Universului.

„Suntem profund întristați că tatăl nostru iubit a murit astăzi. A fost un mare om de știință și un om extraordinar, a cărui muncă și moștenire vor dăinui mulți ani”, au anunțat copiii lui Hawking, Lucy, Robert și Tim.

Stephen Hawking s-a născut la 8 ianuarie 1942, în Oxford/Anglia, a fost fizician englez, teoretician al originii universului și unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, profesor la catedra de Matematică la Universitatea Cambridge, deținută cândva de Isaac Newton.

Acesta spunea că spațiul este viitorul omenirii și că este nevoie ca următoarea generație să colonizeze o altă planetă în decurs de un secol, altfel va trebui să facem față „inimaginabilului”.

Profesorul Hawking a făcut comentariile controversate în cadrul show-ului BBC Tomorrow’s World, în care declara că „timpul se termină pentru Pământ din cauza schimbărilor climatice, a suprapopulării și a altor riscuri, cum ar fi loviturile asteroizilor”.

Aceasta nu era prima declarație de acest fel făcută de Hawking. Renumitul profesor a declarat anterior că suntem la „cel mai periculos punct din istorie” deoarece „avem tehnologia necesară distrugerii planetei pe care trăim și nu am dezvoltat încă abilitatea necesară pentru a scăpa de acest lucru”.

În emisiunea Tomorrow’s World Stephen Hawking și fostul său student Christophe Galfard au călătorit în jurul lumii pentru a explora modul în care oamenii ar putea călători în spațiu – și să locuiască acolo.

Stephen Hawking s-a născut la 8 ianuarie 1942, în Oxford/ Anglia, şi este fizician englez, teoretician al originii universului şi unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, profesor la catedra de Matematică la Universitatea Cambridge, deţinută cândva de Isaac Newton.

Din 1963, de la vârsta de 21 de ani, Hawking suferea de o boală progresivă de neuron motor, afecțiune cunoscută sub numele de Scleroză laterală amiotrofică.

0