Ceapa și usturoiul – adevărate arme, în lupta cu virozele

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În timp ce meteorologii promit o încălzire a vremii de până la 18 grade Celsius pentru săptămâna viitoare, includerea cepei și a usturoiului în alimentația zilnică ne poate ajuta să evităm contactarea de viroze.
În plus, și imunitatea slăbită de avitaminoză va crea un risc deosebit de îmbolăvire.

Ceapa și usturoiul ne sunt, în aceste condiții, adevărate medicamente, care nu trebuie trecute cu vederea.

Nutriționiștii susțin că introducerea cu regularitate a usturoiului şi a cepei în alimentaţie, contribuie la asigurarea bunei funcţionări a organelor tubului digestiv, la consolidarea rezistenţei faţă de agresiuni microbiene şi virotice, la regenerarea normală a dermei şi la menţinerea tenului frumos. De asemenea, persoanele care consumă cantităţi însemnate de ceapă şi usturoi prezintă un risc foarte scăzut de apariţie a cancerului gastric, de piele sau de colon.

Pe lângă virtuţiile lor nutritive, ceapa și usturoiul sunt apreciate și pentru cele circa 200 de substanţe active pe care le conţine: vitamine, minerale, aminoacizi, enzime.

Amintim că în 2009, ofiţerii şi soldaţii din armata Republicii Moldova au primit suplimentar 25 de grame de ceapă şi 15 grame de usturoi pe zi, în cadrul măsurilor de prevenire a gripei AH1N1 în unităţile militare, unde a fost introdus un regim de supraveghere medicală a personalului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...