Ce făcea Meghan Markle, logodnica prinţului Harry, la vârsta de 11 ani. A convins o companie să-şi schimbe publicitatea sexistă

Ce făcea Meghan Markle, logodnica prinţului Harry, la vârsta de 11 ani. A convins o companie să-şi schimbe publicitatea sexistă

Logodnica prințului Harry, Meghan Markle era pregătită să fie un model pentru copiii din întreaga lume încă de la vârsta de 11 ani. Cu mult înainte de a face cunoştinţă cu acesta și chiar înainte de a juca rolul lui Rachel Zane în „Suits”, ea s-a răzvrătit împotriva limbajului „sexist” folosit în unele campanii publicitare pentru produse de uz casnic obișnuite, relatează eonline.com, în contextul freneziei declanșate de recentul anunț că actrița americană de 36 de ani va deveni membră a Casei regale britanice.

Deși copil, Markle s-a simțit ofensată când a auzit o reclamă la un detergent de spălat vase al companiei Procter&Gamble, în care se afirma că „femeile din întreaga Americă se luptă cu oale și tigăi slinoase”. Ea s-a declarat „șocată și supărată” pentru felul în care au fost reprezentate rolurile de gen și, de asemenea, de doi colegi băieți care au glumit că femeile „aparțin” bucătăriei.

Când a plecat acasă și le-a spus părinților, tatăl său, director de imagine, a folosit incidentul pentru a-l transforma într-un moment de învățare, încurajând-o să-și apere convingerile și să scrie o scrisoare „celor mai puternici oameni” la care se putea gândi.

Iar după ce a trimis o scrisoare plină de patos către Procter&Gamble, precum și unor nume celebre, cum ar fi avocata Gloria Allred, Hillary Clinton și ziaristei Linda Ellerbee de la postul Nickelodeon, tânăra a pus în mișcare o schimbare în modul de promovare a produselor. Reclama a fost modificată, înlocuind cuvântul „femeile” cu „oamenii”.

Activismul lui Meghan a fost evidențiat într-un interviu în 1993 pentru emisiunea Nick News a Lindei Ellerbee la postul pentru copii Nickelodeon, consemnat ca fiind prima sa apariție televizată. Fata de doar 11 ani și-a explicat cu ușurință motivațiile: „Nu cred că este corect ca copiii să crească gândindu-se că mama face totul … Dacă vedeți ceva ce nu vă place sau vă ofensează la televiziune sau în orice alt loc, scrieți scrisori și trimiteți-le oamenilor potriviți și puteți cu adevărat schimba lucrurile, nu doar pentru voi, ci pentru o mulțime de alte persoane”, a îndemnat ea.

La aproape 22 de ani de la incident, actrița a evocat acest episod în timpul unei conferințe a ONU privind egalitatea dintre bărbați și femei.

0