Câinii polițiștilor au mirosit „afacerea dubioasă”: Ce ascundea un tânăr din Otaci în cuptorul din curtea casei

Câinii polițiștilor au mirosit „afacerea dubioasă”: Ce ascundea un tânăr din Otaci în cuptorul din curtea casei

1,4 kg de substanță vegetală fărmițată a fost depistată și ridicată de la domiciliul unui tânăr din orașul Otaci, cercetat în cadrul unei cauze penale pe faptul traficului ilicit de droguri.

În data de 23 august curent, acționând pe linia combaterii traficului ilicit de substanțe cu conţinut narcotic, polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD cu suportul colegilor patrupezi Grom și Charly, au efectuat percheziții domiciliare la mai multe persoane suspecte din orașul Otaci.

Urmare a descinderilor, în gospodăria unuia dintre bănuiți, un tânăr moldovean de 33 de ani, patrupezii au dus echipa de cercetare la un cuptor, aflat în curtea casei, unde era ascuns un colet suspect.

La examinarea conținutului, oamenii legii au constatat prezența a opt pachete din polietilenă, pline cu substanță vegetală fărmițată, după miros și culoare asemănătoare marijuanei. La fel, polițiștii de frontieră au depistat și alte substanțe chimice și utilaje speciale, care se presupune că erau folosite la prepararea drogurilor.

Pe marginea celor constate și probelor acumulate, tânărul moldovean a fost reținut pentru 72 de ore. Întreaga cantitate de marijuană a fost ridicată și transmisă spre expertiză, iar polițiștii de frontieră continuă documentarea cazului sub toate aspectele. Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuițiii riscă închisoare de până la 6 ani.

0