Brutarii din Regiunea de Sud a Moldovei vor învăța să coacă pâine și pizza ca în Italia

Brutarii din Regiunea de Sud a Moldovei vor învăța să coacă pâine și pizza ca în Italia

Italienii sunt dispuși să împărtășească cu brutarii moldoveni din tradițiile și expriența lor în fabricarea pâinii. Despre aceasta ei au comunicat recent, în cadrul unei întrevederi pe care au avut-o zilele acestea, la Cimișlia.

Reprezentanții Provinciei di Novara din Republica Italiană, cu care Agenţia de Dezvoltare Regională Sud a semnat acum cinci ani un Acord de colaborare sub formă de instruire gratuită agenților economici care au deja deschise sau intenționează să inițieze afaceri în domeniul panificației și al patiseriei.

ADR Sud a acceptat propunerea partenerilor italieni și a decis de a da curs inițiativei acestora. Astfel, începând cu luna februarie a anului 2018 se preconizează ca în Regiunea Sud a Moldovei să fie organizate cursuri de formare profesională în domeniile brutărie și patiserie.

Potrivit ADR Sud, instruirile vor fi desfășurate gratuit, prin metoda exersării în cadrul master-classurilor oferite de brutari și patiseri italieni cu renume, ultimii aducând cu ei în Moldova nu doar tainele meseriei, ci și utilajul modern folosit în fabricarea pâinii și a produselor de panificație.

0