Andrei Năstase cere Guvernului achitarea indemnizaţiei unice de 1000 de lei pensionarilor

by D M

Partidul Platforma DA cere Guvernului achitarea indemnizaţiei unice de o mie de lei pensionarilor. În cadrul unei conferinţe de presă, liderul DA, Andrei Năstase, a declarat că formaţiunea pe care o reprezintă a propus anterior o iniţiativă ce prevede indexarea pensiei de două ori pe an, astfel încât pensiile să fie indexate cu 7%, nu cu doar 1%, cum este în prezent. Totodată, Andrei Năstase a îndemnat şi celelate formaţiuni politice să susţină iniţiativa Platformei DA, privind indexarea pensiilor.

„În calitate de sursă financiară suplimentară pentru acoperirea cheltuielilor destinate formulei de indexare propuse de Platforma DA, (era vorba de 350 mln lei) am indicat profitul Băncii Naționale a Moldovei achitat în bugetul de stat”, se menționează într-un comunicat de presă al Platformei DA, care amintește că „a pledat și pledează pentru eliminarea inechității prin care peste 440.000 de pensionari trăiesc nepermis de mult sub minimul de existență.”

„Mulți din acești pensionari provin din zonele rurale, au stagiu de muncă de peste 40 de ani și nu poartă nicio vină pentru faptul că o perioadă îndelungată gospodăriile colective nu au fost capabile să achite contribuțiile sociale pentru angajații săi în măsura deplină. Anume atunci a apărut această discrepanță enormă în contribuțiile cumulative ale angajaților din sectorul agrar și această discriminare trebuie înlăturată neîntârziat”, se mai spune în comunicat.

Totodată, Platforma Demnitate și Adevăr cere guvernului Republicii Moldova achitarea în regim de urgență către toți pensionarii a indemnizatiei de 1000 lei.

„Personal împreuna cu echipa Platformei DA vom face totul ca pensia minimă în Republica Moldova să fie de peste 2500 lei. Repet nicio pensie în Republica Moldova nu trebuie sa fie mai mică de 2500 lei. Pentru a atinge acest obiectiv este nevoie de aproximativ 3,5 mlrd lei, iar noi planificăm ca în următorii 4 ani sa asigurăm venituri suplimentare în buget de minim 20 miliarde lei prin atragerea investițiilor străine, prin strivirea schemelor din cadrul achizițiilor publice, prin combaterea economieitenebre, prin anularea unor facilități fiscale arbitrare și prin impozitarea suplimentară a unor luxuri și vicii, acest obiectiv poate fi lesne de atins.”

Gepostet von Andrei Nastase am Sonntag, 20. September 2020

 

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu