Decizie finală. În 2 noiembrie, în instituțiile de învățământ va fi zi liberă, așa cum a propus Renato Usatîi

by D M

În 2 noiembrie, după alegerile prezidențiale, în instituțiile de învățământ va fi zi liberă pentru dezinfectare. Anunțul a fost făcut luni dimineață de către premierul Ion Chicu. Asta după ce săptămâna trecută, candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a venit cu propunerea ca elevii să se bucure de o zi de vacanță în plus, iar secțiile de votare să fie amenajate în școli, așa cum a fost până în prezent, dar cu respectarea tuturor normelor sanitare în contextul pandemiei de COVID-19. 

Ion Chicu, prim-ministru RM:  „S-a discutat și despre punerea la dispoziție a secțiilor de votare pe teritoriul Republicii Moldova, aproape 40% dintre aceste localuri sunt școli și grădinițe. Bineînțeles, în condițiile pandemiei, avem și aici o problemă. Am discutat că acele birouri electorale care sunt amplasate în instituțiile de învățământ general se vor putea desfășura alegerile acolo, dar vom extinde vacanța copiilor pentru ca să se petreacă acele măsuri de dezinfectare.”

Premierul Ion Chicu a mai anunțat că nu se va permite desfășurarea alegerilor în incinta grădinițelor și căminelor studențești. 

În 16 septembrie, candidatului Partidului Nostru la prezidențiale, Renato Usatîi, a propus ca secțiile de votare să fie amenajate în școli așa cum a fost până în prezent, dar cu respectarea tuturor normelor sanitare în contextul pandemiei de COVID-19. El a făcut declarația în 16 septembrie după ce Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a recomandat să fienidentificate alte locații în acest scop. 

„Având în vedere că alegerile vor avea loc în 1 noiembrie, în 2 noiembrie ar trebui declarată zi liberă pentru elevi și profesori. Și asta deoarece, duminică, 1 noiembrie, în aceste școli vor intra mii de oameni. Nicio școală nu va fi în stare să facă peste noapte ordine așa cum se cuvine, pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor și profesorilor, care vor veni la ore în data de 3 noiembrie”, menționa Usatîi.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu