Analist politic critică dur decizia CEC privind interzicerea referendumului „nu-mixt”: Termen de prescripție pentru uzurparea puterii nu există

Analist politic critică dur decizia CEC privind interzicerea referendumului „nu-mixt”: Termen de prescripție pentru uzurparea puterii nu există

Decizia de luni a Comisiei Electorale Centrale privind interzicerea referendumului „nu-mixt” a fost una așteptată. „Nu mai aveam nicio iluzie că această instituție a actualei guvernări va acționa conform legii”, iar asta pentru că „cei de la guvernare nu acționează conform legii demult deja, iar de la o vreme nici nu se mai obosesc măcar să mimeze aparențele acestui proces legislativ”.

Afirmațiile aparțin analistului politic Victor Ciobanu, care critică dur, în cadrul unui filmuleț video, deciziile din ultima vreme a „găștii de la guvernare”.

În apariția sa, analistul menționează că această decizie a CEC spune foarte clar că „poporul Republicii Moldova nu are drept la un referendum”. „Ce este aceasta? Este un nihilism juridic?! Da, este nihilism. Dar este o problemă și mai mare. Impunitatea cei de la guvernare cred că nu li se va întâmpla nimic. Pentru că sunt din gașcă, iar gașca este atotputernică”, afirmă Victor Ciobanu.

„Aș vrea să-i dezamăgesc”, continuă acesta în videoul realizat. „Termen de prescripție pentru uzurparea puterii în stat, iar CEC-ul exact asta a făcut și la asta a contribuit prin decizia sa, termen de prescripție, cum am zis, nu există. Și vor răspunde toți. Nu acum. Mai pe urmă. În fața altei justiții. Independente. Atunci când acest regim, criminal, cleptocratic va cădea”, a conchis analistul.

0