Agenții economici care activează în Parcul „Valea Trandafirilor” au la dispoziție trei zile pentru a-și evacua unitățile de comerț

Agenții economici care activează în Parcul „Valea Trandafirilor” au la dispoziție trei zile pentru a-și evacua unitățile de comerț

Agenții economici care dețin unități de comerț în parcul „Valea Trandafirilor” din capitală au la dispoziție două zile pentru a-și evacua tonetele, remorcile sau frigiderele deținute. Asta în contextul în care, primarul interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a dispus suspendarea activității tuturor agenților economici și demontarea sau evacuarea tuturor gheretelor, unităților de comerț ambulant și prestări servicii amplasate pe teritoriul zonei de odihnă și agrement.

Potrivit unei dispoziții a primarului interimar, agenţii economici vor evacua din cont propriu unităţile de comerţ, până pe data de 13 aprilie curent. În cazul în care vor refuza să se conformeze indicaţiilor Primăriei Chişinău, toate unităţile de comerţ vor fi evacuate în mod forţat, până pe data de 25 aprilie 2018. De asemenea, vor fi demontate toate foișoarele din lemn amplasate în mod neautorizat în parc de către un agent economic.

În acelaşi timp, s-a interzis eliberarea schemelor de amplasare şi notificarea activităţii comerciale şi prestări servicii de orice gen pe teritoriul zonei de odihnă şi agrement din Parcul „Valea Trandafirilor”, până la elaborarea concepţiei privind amplasarea unităţilor de comerţ ambulant pentru zonele de odihnă şi agrement din sectorul Botanica.

Concomitent, subdiviziunile Primăriei Chişinău vor începe lucrările de amenajare a parcului. Vor fi restabilite suprafeţele de gazon şi vor fi plantaţi arbori şi arbuşti. În parc urmează a fi restabilit iluminatul public şi reparate căile de acces, iar dispozitivele din parcul de distracţie pentru copii din str. Trandafirilor vor fi reparate şi testate tehnic.

0