Camere de supraveghere montate în stațiile terminus ale transportului public din Bălți. Usatîi: „Nimeni nu-și va mai putea bate joc de pasageri”

by D M
Distribuiti mai departe...

Șoferii de microbuze din Bălți nu vor mai circula după propriul orar. Și asta pentru că la fiecare stație terminus vor fi montate camere video, care vor fixa timpul de sosire și de pornire a maxi-taxiurilor. Despre aceasta a anunțat primarul orașului, Renato Usatîi la întâlnirea cu tinerii din țară, după ce mai mulți dintre cei invitați s-au plâns pe graficul inexact al microbuzelor, motiv pentru care acestea circulă tixite cu pasageri.

Nu contează, e vorba de troleibuze sau microbuze. Nimeni nu-și va mai putea bate joc de oameni. Transportul nu pornește pe linie pentru că sunt puțini pasageri sau altceva. Dispozitivele vor înregistra timpul de sosire și de pornire din stație a fiecărei unități de transport. Anume așa problema va fi soluționată, lucru care se va întâmpla foarte repede”, a spus primarul, Renato Usatîi.

Celor care s-au plâns pe administratorul liniei de microbuz cu numărul șapte, Usatîi le-a explicat că firma nu face față numărului de călători pentru că are puține unități de transport, multe fiind defecte și a adăugat că viceprimarul Nicolae Grigorișin, responsabil de domeniul Transporturilor, se va implica în soluționarea acestei probleme. 

“Nicolae Grigorișin va discuta cu acest transportator și cu alții, care vor veni în ajutor”, a spus Usatîi.

Totodată, edilul a spus că chestiunea privind transportul va deveni mai puțin problematică după ce în oraș vor începe să circule cele 10 troleibuze noi, cu propulsie autonomă, pe care municipalitatea întenționează să le achiziționeze. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...