4 ofițeri de investigație, inclusiv un șef de la INI al IGP și 3 procurori, bănuiți în dosarul interceptărilor ilegale. Procuratura Anticorupție publică rezultatele investigațiilor

by D M
Distribuiti mai departe...

Procuratura Anticorupție a emis un comunicat de presă în care spune că patru ofițeri de investigație, inclusiv un șef de la INI al IGP și 3 procurori, sunt bănuiți în dosarul interceptărilor ilegale. Oamenii legii adaugă că până acum au fost audiați 12 martori.

Procuratura Anticoruptie efectueaza urmarirea penala in baza art.177 alin.(1/1) si art.178 alin.(2) lit.lit.a), b) din Codul penal, pe faptele de culegere ilegala a informatiilor ocrotite de lege (viata personala – care constituie secret personal si familial) fara consimtamantul persoanei, cu utilizarea mijloacelor tehnice speciale destinate pentru detinerea ascunsa a informatiei, precum si violarea dreptului la secretul convorbirilor telefonice, cu incalcarea legislatiei si cu folosirea situatiei de serviciu.

Urmarirea penala a fost pornita la inceputul lunii septembrie 2019, de catre Procurorul General in trei cauze penale, care au fost transmise Procuraturii Anticoruptie pentru efectuarea urmaririi penale in continuare. Cele trei cauze au fost, ulterior, conexate intr-o singura procedura.

In cadrul urmaririi penale au fost recunoscuti in calitate de banuiti: 4 ofiteri de investigatie, inclusiv, un sef de subdiviziune din cadrul Inspectoratului National de Investigatie al IGP si 3 procurori.

In cadrul acestei cauze penale, membrii grupului de urmarire penala, au intreprins urmatoarele actiuni:

– audieri in calitate de martori – 12 persoane.

– recunoscute si audiate in calitate de parte vatamata – 4 persoane.

– ridicari de documente si obiecte – 3.

– examinate documente si obiecte – 3.

– initiate investigatii in ordinea art.274 din Codul procedura penala in 4 procese penale.

Infractiunea prevazuta de art. 177 alin.(1/1) din Codul Penal se pedepseste cu amenda in marime de la 550 la 750 unitati conventionale sau cu munca neremunerata in folosul comunitatii de la 200 la 240 de ore.

Art.178 alin.(2) lit.lit.a), b) din Codul Penal prevede o pedeapsa cu amenda de la 550 la 750 unitati conventionale sau munca neremunerata in folosul comunitatii de la 100 la 240 de ore, sau inchisoare de pana la 3 ani, sau privarea de dreptul de a ocupa anumite functii sau de a desfasura o anumita activitate pe un termen de pana la 3 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...