(VIDEO) Impresionant: Portarul Chapecoense învață din nou să meargă, după tragedia aviatică din Columbia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Portarul Jakson Follmann, unul dintre puținii supraviețuitori ai accidentului aviatic în urma căruia și-au pierdut viața majoritatea colegilor săi din echipa de fotbal Chapecoense, învață să meargă cu noua sa proteză ortopedică.

Avionul în care se afla echipa braziliană s-a prăbușit în 28 noiembrie în apropiere de Medellin. 71 de oameni au murit, printre care 19 jucători de fotbal, mai mulți membri ai staffului și jurnaliști. Doar șase persoane au avut norocul să supraviețuiască, iar printre ei s-a aflat și Jackson Follmann, care și-a pierdut piciorul drept sub genunchi și a suferit leziuni importante.

Acum el se tratează la un institut de specialitate din Sao Paolo, informează AFP.

Follmann nu poate uita primii păși pe care i-a făcut cu noua sa proteză. „M-am simțit ca un copil, acesta e adevărul. Ca un bebeluș, pentru că reacția a fost similară. M-am simțit foarte bine”, a declarat tânărul fotbalist în vârstă de doar 24 de ani.

„Nu ma consider un fost sportiv, dimpotrivă: cred că sunt mai bun decât înainte”, a mai spus el zâmbind.

Tânărul încearcă să se obișnuiască cu noua sa viață și își face planuri de viitor, intenționând să participe la jocurile paralimpice, scrie Daily Mail.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...