7 alimente care accelerează metabolismul şi ard caloriile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

E la modă să ții dietă, dar nu trebuie să te înfometezi cu trei frunze de salată ca să ajungi la greutatea potrivită.

Dieta sănătoasă nu este echivalentul meniurilor subţiate, ci reprezintă alegerea corectă a unor alimente care să îți ajute organismul să consume calorii pentru a produce energie. Suntem, de fapt, o mică centrală termică, pe care trebuie să o alimentezi cu combustibil bun ca să funcționeze corect. De ce n-am profita, așadar, de ce ne oferă natura ca să ne transformăm metabolismul în adevărate reactoare.

Citeşte şi: 5 alimente bogate în grăsimi care te ajută să slăbeşti

1.Declanşează arderile cu mirodenii picante
Începând cu ardeii iuți și până la usturoi sau scorţişoară, toate aceste arome picante pe care le presari în mâncare stimulează metabolismul, circulația sângelui și arderile. Ardeiul iute are efect și asupra poftei de mâncare și te va face să nu mai râvnești la tot ce vezi pe masă. Calitățile sale se datorează conținutului ridicat în capsaicină, o substanță care stimulează receptorii durerii din organism, ce cresc rata metabolismului cu 25%. Un studiu canadian a demonstrat că includerea condimentelor picante în dieta zilnică ajută la arderea a sute de calorii.

2.Cereale integrale pentru energie constantă
Avantajele consumării cerealelor integrale apar datorită conținutul ridicat de carbohidrați complecși care accelerează metabolismul prin stabilizarea nivelului de insulină. Include în mesele zilnice porții consistente de orez brun, quinoa sau pâine din făină de ovăz, fără să le combini cu alte alimente bogate în zahăr.

3. Sănătate la cană: ceaiul verde
Nu mai e demult un secret faptul că o cană de ceai verde este o infuzie de sănătate. Este bogat în antioxidanți care sunt esențiali pentru funcționarea organismului și creşterea proceselor metabolice cu 4%. Și chiar dacă nu conține cofeină, merită să înlocuieşti una din ceștile de cafea cu una de ceai verde pentru a arde în plus 80 de calorii pe zi.

4. Iubește citricele
Alimentele bogate în vitamina C ajută procesele de ardere a grăsimilor. O vei găsi din plin în citrice: portocale, lămâi, grepfrut, dar și în roșii. Acestea au și un conținut bogat de pectină, care împiedică absorbția grăsimilor. Să nu uităm de o legumă vedetă – broccoli, considerată și un aliment important în dietele de detoxifiere a organismului.

Citeşte şi: 3 alimente ieftine şi sănătoase pe care trebuie să le pui întotdeauna pe lista de cumpărături

5. Nicio masă fără pește
Zicala comunistă poate fi recomandarea oricărui nutriționist. Peștele este bogat în acizi grași Omega 3, responsabili cu reducerea nivelului de leptină. Aceasta este un hormon vinovat de încetinirea metabolismului. Pe lângă pește, poți oricând să-ți condimentezi gustările cu nuci și semințe bogate și ele în Omega 3.

6. Lintea – vedeta leguminoaselor
Nu e greu să găsești câteva rețete de supă sau salată pe care să le prepari ușor folosind boabe de linte. Are un conținut ridicat de proteine și poate fi un înlocuitor excelent pentru carne. În plus, are și mult fier, necesar pentru accelerarea metabolismului.

7. Învață să gătești supă
În era semipreparatelor și fast-food-ului, supele nu mai au loc la masă. Studiile arată, însă că persoanele care consumă supe tind să mănânce mai puține mâncăruri solide, ceea ce va stimula metabolismul.

Nu există scurtături în drumul spre un organism sănătos, dar cu puțin efort, toate mesele zilnice pot deveni un răsfăț pentru tine și un impuls pentru corp.

Citeşte şi: Superalimentele toamnei: 10 fructe şi legume de pus în coşul de cumpărături


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...