5 motive pentru care berea e mai bună decât credeai

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Berea nu este o băutură alcoolică de pus la colț. Dimpotrivă. Este, poate, cea mai sănătoasă dintre ele și, în unele cazuri, chiar recomandată.

Citeşte şi: Cum au reuşit nişte călugări din Belgia să facă cea mai bună bere din lume

1. Berea plus mâncarea egal armonie perfectă
Știm că vinul este prima băutură la care te gândești atunci când serveşti masa, dar unele mâncăruri merg mult mai bine cu bere. De exemplu, mâncarea picantă, burgerii, aripioarele de pui.

2. Berea este cea mai nutritivă băutură alcoolică
Vinul primește toate aplauzele, dar berea are la fel de mulți antioxidanți. Ba mai mult, este mai bogată în proteine și vitamina B, fier, calciu, fosfat și fibre.

3. Berea e bună pentru inimă
Indiferent că ești femeie sau bărbat, consumul de bere îți menține inima sănătoasă. Nu în exces. Ai nevoie de o singură bere pe zi ca să-ți menții sănătatea cardiacă.

4. Previne pietrele la rinichi
Consumul de bere previne formarea calculilor renali. Cei care beau bere regulat au cu 41% mai puține șanse să sufere de această problemă.

Citeşte şi: De ce nu e recomandat să bei bere din sticla de plastic

5. Gătitul cu bere este delicios
Marinează carnea de pui în bere. Folosește un amestec de bere neagră, cidru de mere, zahăr, sare, scorțișoară, frunze de dafin, boabe de piper și cuișoare în care să lași carnea la marinat cel puțin 4 ore înainte să o frigi pe grătar. O altă idee: pregătește fripturi gustoase. Adică, în loc de vin folosește bere pentru fripturile la cuptor, pentru tocănițe sau pentru cele pregătite în slow cooker. Aromele din bere se potrivesc și lângă carne de porc și vită, dar și lângă midii, scoici, crabi, creveți.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...