Jirinovski îi propune lui Putin să devină „Conducător Suprem”, pentru ca „toată lumea să se teamă de Rusia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, s-a adresat președintelui rus Vladimir Putin, aflat la o reuniune cu parlamentarii ruși desfășurată în Ialta, Crimeea, propunând concentrarea trupelor la granițele Rusiei, pentru ca „toată lumea să se teamă (de Rusia n.r.)”.

„Avem nevoie de un alt ministru de externe. Avem nevoie de un ministru propagandist”, transmite corespondentul Dojdy, declaraţia lui Jirinovski.

Liderul de extremă dreapta susţine că economia Rusiei ar trebui să fie, de asemenea, militarizată. „Dar eu nu fac un apel la război”, a subliniat el.

În discursul său, șeful Partidului Liberal Democrat, a mai declarat că „este posibil să se ridice problema restaurării Imperiului”, iar lui Putin să-i fie dam titlul de „Conducător Suprem”, relatează Lenta.ru.

Ultima teză a provocat zâmbete pe fețele lui Putin și Medevedev, premierul rus.

Citește și: (VIDEO) Deputat rus: Polonia și țările baltice vor fi șterse de pe fața pământului

De asemenea, Jirinovski a propus schimbarea drapelului de stat din roșu, albastru și alb în negru, galben și alb. El a mai propus înlocuirea imnului cu „Doamne, slavă țarului”.

Totodată, Jirinovski s-a oferit să intervină în criza ucraineană, „eliberând oameni din închisori și trimițându-i să lupte la Lugansk și Donețk, pentru apărarea intereselor rusești”.

În discursul său, Putin a subliniat că nu împărtășește viziunile lui Jirinovski. „Tot ceea ce a spus Vladimir Jirinovski sunt viziunile sale personale, care nu întotdeauna coincid cu poziția oficială a Federației Ruse”, a spus președintele. El a precizat că liderul Partidului Liberal Democrat și-a exprimat clar viziunile, deoarece Rusia respectă „libertatea de exprimare”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...