Altfel de carne la grătar: Cum să faci frigărui perfecte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Se gătesc ușor, sunt o variantă ideală de masă cu legume și carne în același timp și permit combinații inedite de ingrediente după preferințele fiecăruia. Frigăruile sunt un fel de mâncare de care nu ai cum să te plictisești. Îți spunem câteva secrete ca să fie perfecte data viitoare.

Citeşte şi: Cercetătorii recomandă o metodă testată de a face carnea la grătar mai sănătoasă

1. Pune-le la înmuiat
Dacă folosești bețe de frigărui din lemn este nevoie de trucul ăsta dacă nu vrei să se ardă pe grătar. Pune bețele în apă rece timp de 30 de minute înainte să le folosești. Dacă vrei să fii tot timpul pregătit cu astfel de bețe, pune-le la înmuiat, scurge-le, învelește-le în folie de plasic și ține-le la congelator. Le scoți doar la nevoie!

2. Carnea perfectă
Indiferent ce tip de carne îți place: porc, vită, pui, alege bucăți de carne mai grase. În cazul puiului alege pulpe dezosate pe care să le porționezi în cubulețe. Grăsimea este esențială dacă nu vrei niște bucăți de carne uscate pe grătar. Grăsimea este cea care face friptura suculentă. Dacă faci frigărui numai din bucăți de carne, lasă puțin spațiu între ele pentru a permite rumenirea perfectă.

3. Alege legumele potrivite
Gândește-te că toate trebuie să aibă aproape același timp de gătire. Altfel, deși legumele s-au copt, carnea nu va fi pătrunsă. Sau deși ardeii sunt perfecți, bucățile de cartof nu sunt gata. Cele mai bune legume de folosit la frigărui sunt ceapa, roșiile, ardeii grași, ciupercile, dovlecelul, vânăta, tăiate în bucăți aproape egale cu cele de carne. Cele mai bune combinații sunt: pulpa de porc cu dovlecel, pulpa de miel cu ceapă roșie, pulpe de pui cu ciuperci și vită cu ardei gras.

4. Condimentează carnea și legumele
Preferințele tale primează, dar fii deschis mereu către noi combinații. De exemplu, poți amesteca pudră de chili, boia dulce, pudră de usturoi, sare, piper cayenne și chimion măcinat pentru un mix picant potrivit pentru carnea de porc. Sau poți amesteca piper Sichuan, semințe de chimion și sare pentru o nouă savoare a cărnurilor de pui. Folosește același amestec sau o parte din componentele lui și pentru legume.

Frigăruile sunt gata în 7-10 minute, pe foc de intesitate medie. Servește-le calde cu garnituri de orez sau salate de vară.

Citeşte şi: Cum se gătește sănătos carnea la grătar


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...