10 sucuri care luptă împotriva cancerului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sfecla roşie, varza şi lămâia sunt recunoscute pentru efectul lor anticancerigen. Descoperă câteva combinaţii pentru a obţine sucuri care luptă împotriva cancerului!

Sucurile proaspăt stoarse care conţin superalimente recunoscute pentru efectul lor anticancerigen se numără printre cele mai puternice arme pe care le poţi folosi pentru a-ţi păstra sănătatea corpului şi a împiedica apariţia efectelor inflamatorii în corp. Iată 10 sucuri din care poţi să alegi în funcţie de de gusturile tale, astfel încât corpul tău să beneficieze de nutrienţii esenţiali:

1. Suc de sfeclă roşie
Sfecla roşie are un efect puternic detoxifiant asupra ficatului şi a bilei, de aceea poate să fie de un real folos atunci când este consumată crudă în salate sau proaspăt stoarsă. S-a demonstrat că sfecla roşie împiedică dezvoltarea şi răspândirea celulelor canceroase, de aceea ea trebuie să fie pe lista acelor alimente puternice care te feresc de boli.

Combină sfecla roşie cu ghimbir, lămâie şi măr acrişor pentru a obţine un suc delicios. În cazul în care ţi se pare prea dulce poţi să-l diluezi cu puţină apă.

2. Suc din iarbă de grâu
Iarba de grâu o poţi consuma sub formă de suc stors la rece sau suplimente care să conţină un amestec din diverse ierburi, de grâu, orz, ovăz, pir. Acestea sunt mai bogate în nutrienţi decât legumele şi sunt o sursă excelentă de clorofilă care curăţă sângele de toxine şi luptă împotriva cancerului.

Pentru a-l consuma mai uşor poţi să adaugi puţină zeamă de lămâie în sucul din iarbă de grâu proaspăt stors.

Este medicamentul cu care Institutul de Sănătate Hippocrates din Florida îşi tratează pacienţii bolnavi de cancer (chiar şi în faze terminale) sau cu alte boli grave.

3.Suc alcalin cu lămâie şi bicarbonat de sodiu
Numeroase studii realizate din 1970 până în prezent au scos la iveală puternicul efect anticanerigen pe care-l are lămâia. Un sucn alcalin care împiedică apariţia inflamaţiilor în corp şi este recomandat de nutriţionistul celebru, Robert O. Young, autorul cărţii „Dieta Young. Miracolul pH pentru o sănătate perfectă” conţine două ingrediente cu puteri miraculoase: lămâia şi bicarbonatul de sodiu. Aceste două ingrediente combinate şi diluate cu apă fac minuni pentru sănătate, deoarece menţin un mediu alcalin în corp.

Ca să prepari această băutură trebuie să amesteci o linguriţă cu bicarbonat de sodiu într-o cană cu suc de lămâie proaspăt stors. Băutura care distruge cancerul poate fi consumată ca atare dimineaţa pe stomacul gol sau o poţi dilua cu apă dacă îţi este mai uşor să o bei.

4. Suc de rodii anticancerigen
Rodia conţine substanţe puternice care au efect anticancerigen. În urma cercetărilor efectuate în laborator s-a constatat că aceste substanţe care se găsesc în rodie au capacitatea de a bloca aromataza, o enzimă implicată în producţia de estrogen şi te apără de cancerul la sân. Consumă rodia ca atare sau poţi să o storci pentru a obţine un suc care luptă împotriva cancerului.

5. Suc de spirulină cu ghimbir
Spirulina este o algă cu efecte spectaculoase asupra sănătăţii. Pentru că spirulina conţine o cantitate mare de pigment vegetal numit ficocianină, ea are rolul de a inhiba formarea cancerului. S-a demonstrat ştiinţific că spirulina poate stopa evoluţia celulelor canceroase, datorită acestui compus anticancerigen.

O găseşti sub formă de tablete sau pulbere. Foloseşte pulberea pe care o poţi dilua cu apă, iar pentru a-ţi fi mai uşor să o bei poţi să îi adaugi zeamă de lămâie, suc de ghimbir sau de ananas.

6. Suc de morcovi cu turmeric
Curcumina, substanţa activă din rădăcina de turmeric are proprietăţi anticancerigene foarte puternice. De aceea este recomandat să foloseşti pulberea de turmeric în preparatele pe care le faci, dar o poţi adăuga şi în sucurile de morcovi proaspăt stoarse.

Se storc mai mulţi morcovi, o bucată de ghimbir şi se combină cu pulbere de turmeric şi puţină zeamă de lămâie.

7. Suc de varză roşie şi albă
Varza are proprietăți anticancerigene, antiinflamatoare și antioxidante, fiind un adjuvant în tratamentele împotriva cancerului. Se foloseşte varză roşie şi albă pentru a obţine sucul cu ajutorul unui storcător.

8. Suc verde de spanac
Pentru a obţine un suc verde delicios şi care luptă împotriva cancerului se pun folosesc: frunze de spanac sau kale, 1/2 legătură de pătrunjel, 1 castravete, 4 beţe de ţelină apio, 3 mere, 1 lămâie, o bucată de ghimbir şi 2-3 felii de ananas proaspăt.

9. Suc cu afine
Antocianina din afine este substanţa care le conferă culoarea spectaculoasă, dar şi cea care le transformă într-un superaliment care luptă împotriva cancerului. Pentru a obţine un suc delicios de afine amestecă în blender afine proaspete cu lapte vegetal, seminţe măcinate de in, puţină scorţişoară şi banane.

10. Suc de struguri
Resveratrolul care se regăseşte într-o cantitate mai mare în strugurii negri în comparaţie cu cei albi este o substanţă puternic antioxidantă şi anticancerigenă. Consumă strugurii negri cu coajă sau foloseşte un storcător pentru a extrage sucul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...