EURO 2016 a fost ţinta mafiei pariurilor: 4000 de persoane au fost arestate de Interpol

EURO 2016 a fost ţinta mafiei pariurilor: 4000 de persoane au fost arestate de Interpol

Organizaţia internaţională de cooperare a forţelor de poliţie (INTERPOL) a anunţat, luni, că 4000 de persoane au fost arestate şi 13 milioane de dolari au fost confiscaţi, în urma unei operaţiuni privind eradicarea jocurilor de culise pe piaţa pariurilor, în timpul Euro 2016.

Ofiţerii Interpol susţin că suma totală jucată pe meciurile de la Campionatul European din Franţa se ridică la 650 de milioane de dolari, notează ProSport. EURO 2016 a fost ţinta mafiei pariurilor, după ce au fost înregistrate mai multe operaţiuni ilegale de pariere pe meciurile de la turneul final.

În timpul operaţiunii SOGA VI, privind pariurile din lumea fotbalului, peste 4000 de raiduri ale Interpol s-au desfăşurat preponderent în Asia (China, Malaezia, Singapore, Tailanda, Vietnam), dar şi în Europa (Franţa, Grecia, Italia). 4000 de persoane au fost arestate şi 13 milioane de dolari au fost confiscaţi din conturile caselor şi site-urilor de pariuri.

„Suma reprezintă cea mai mare captură din ultimul timp ale operaţiunilor similare. Operaţiunile SOGA sunt importante nu doar pentru a contracara pariurile ilegale, ci şi pentru a stopa organizaţiile din spatele acestor tranzacţii şi ale celorlalte infracţiuni. Pariurile ilegale generează profituri uriaşe pentru organizaţiile criminale care sunt legate, de obicei, de corupţie, trafic de persoane şi spălare de bani”, a declarat Jim Anderson, şeful departamentului anti-corupţie din cadrul Interpol.

0