10 fructe şi legume pe care cel mai probabil le depozitezi greşit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Îți faci cumpărăturile și aduci acasă fructe și legume proaspete, le bagi în frigider, iar apoi te miri de ce după doar câteva zile încep să se strice. Iată motivele.

Fructele și legumele nu se înțeleg așa de bine. Unul dintre motive este că fructele elimină etilenă, care acționează ca un agent de coacere, accelerând astfel deteriorarea celorlalte alimente. Legumele au nevoie să respire.

Citeşte şi: (STUDIU) TOP 9 alimente care creează dependență

Usturoiul
Depozitează-l la temperatura camerei într-un container deschis, astfel încât aerul să circule liber. Nu îl curăța de învelișul superior până nu ai nevoie de el. De știut: este în regulă să-l depozitezi lângă ceapă.

Ceapa
Cel mai bine este să o atârni undeva la temperatura camerei. Dacă nu ai spațiu, o poți depozita pur și simplu alături de usturoi, într-un sertar bine aerisit. Doar să o ții departe de cartofi. Și încă ceva: nu o pune la frigider niciodată – temperatura rece și umezeală o înmoaie și îi strică gustul.

Cartofii
Ține-i la răcoare și la întuneric, însă nu-i pune sub nicio formă la frigider. Umezeala face ca amidonul conținut să se transforme în zaharuri, iar asta le strică gustul și textura. Ține-i într-o pungă de hârtie sau într-o ladă bine aerisită. De asemenea, ține-i cât mai departe de ceapă sau fructe care emit etilenă.

Citeşte şi: (STUDIU) Șapte „superalimente” pentru a potența memoria

Sparanghel
Dacă nu ai cum să-l gătești imediat ce l-ai cumpărat, pune-l la frigider, în picioare într-un borcan, cu rădăcinile în apă, cu vârfurile acoperite lejer într-o pungă de plastic. Va rezista până la o săptămână în stare perfectă. Dacă apa devine neclară, schimb-o.

Morcovii
Mai întâi, taie-le capetele verzi deoarece acestea absorb toate sucurile conținute. Apoi, pune-i la frigider fără să-i cureți de coajă. Rezistă până la două săptămâni.

Varza de Bruxelles
Rezistă mai bine dacă cumperi mugurii cu tot cu tulpină și îi ții în apă. Dacă nu ai cum însă, pune varza de Bruxelles la frigider, fără să o speli înainte, în sertarul pentru legume. Înlătură frunzele superioare înainte să o prepari.

Citeşte şi: (FOTO) 10 alimente care te ajută să fii hidratat pe timpul verii

Castraveții
Nu le place deloc frigul, așa că evită să îi depozitezi la frigider mai mult de trei zile. De asemenea, evită să îi depozitezi lângă banane, pepene sau roșii, fructe care elimină etilenă.

Țelină verde
Ca să se mențină fragedă, pune-o la frigider învelită într-o folie de aluminiu, nu de plastic.

Roșiile
La frigider sau în dulap? Răspunsul corect este… cât mai departe de frigider. Temperaturile scăzute le înmoaie și le distrug gustul.

Bananele
Nu le ține în buchet dacă vrei să reziste mai mult. Dacă sunt suficient de coapte, pune-le la frigider ca să le stopezi procesul de coacere.

Citeşte şi: Iată care este cel mai bun mod de a degusta un pahar de whisky


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...