(VIDEO) Vladimir Putin în 90 de secunde; Cine este și unde a ajuns liderul de la Kremlin

by Genko Genko

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat vineri că-și reduce cu 10% salariul din cauza crizei prin care trece țara. Măsura „celor 10%” vizează de altfel practic toți înalții funcționari de la Kremlin, precum și toate domeniile de dezvoltare a țării, cu excepția celui al Apărării, considerat prioritar de Moscova.

Cu această ocazie, cei de la CNN Money au realizat un filmuleț de 90 de secunde, în care prezintă, pe scurt, viața fostului fiu de muncitor sovietic, care a ajuns un om important în KGB, iar ulterior a fost propulsat în fruntea țării.

Putin a ajuns deja la al treilea mandat de președinte, intercalat de unul de premier, perioadă în care Rusia a avut suișuri și coborâșuri. Totuși, nicio cădere nu a fost atât de abruptă precum cea din prezent, care a devalorizat aproape de 2 ori rubla rusească și a adus inflația la un nivel de 20%.

Chiar și așa, Putin, profitând de propaganda extrem de bine gândită a presei pe care o controlează, a ajuns în 2015 la cel mai mare nivel de încredere pe care l-a avut vreodată.

Potrivit sondajelor, 86% din ruși au încredere în Putin, iar 55% l-ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, o popularitate fără precedent pentru liderul de la Kremlin.

qazaaaaaaa

CITIȚI ȘI...