(VIDEO) TOP Box-Office: Cinci cele mai urmărite filme în weekend

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Adolescenta polineziană „Moana” (Vaiana) a făcut un salt direct pe primul loc în box-office-ul din America de Nord în primul weekend de rulare, conform cifrelor difuzate de societatea Exhibitor Relations, relatează luni AFP.

Regizat de John Musker și Ron Clements, „Moana” este o poveste despre căutarea de sine a unei adolescente, al cărei nume înseamnă „apă de stâncă” în tahitiană, și care trece printr-o serie de aventuri în apele Pacificului alături de semizeul Maui.

Lung-metrajul de animație al studiourilor Disney a avut încasări de 55,5 milioane de dolari în cursul weekendului și 81,1 milioane de dolari în minivacanța de Thanksgiving de joi până duminică.

Curajoasa adolescentă polineziană a detronat „Fantastic Beasts and Where to Find Them”, al cărui scenariu este semnat de J. K. Rowling la cinci ani după ultimul film din seria „Harry Potter”.

Căzut pe locul al doilea, lung-metrajul în care rolul principal este deținut de actorul britanic de Oscar Eddie Redmayne și care relatează aventurile antieroului fantastic Newt Scamander a avut încasări de 45,1 milioane de dolari în weekend și 156,3 de la lansarea sa, săptămâna trecută.

Ultima producție a studiourilor Disney/Marvel, „Doctor Strange”, coboară încă un loc, ajungând pe locul al treilea în acest weekend cu încasări de 13,4 milioane de dolari, filmul aducând însă venituri de 205,1 milioane de dolari de la lansarea sa, în urmă cu o lună.

Thrilerul romantic „Allied”, de Robert Zemeckis, cu Marion Cotillard și Brad Pitt în rolurile principale în cadrul unei intrigi din cel de Al Doilea Război Mondial, a ajuns pe locul al patrulea în weekendul de lansare din America de Nord, cu încasări de 13 milioane de dolari.

Filmul de science-fiction al regizorului canadian Denis Villeneuve, „Arrival”, aflat în cursa pentru Oscaruri, a căzut pe locul al cincilea. Producția despre tentativa unei lingviste (Amy Adams) de a comunica cu extratereștri sosiți pe Terra și cărora nimeni nu le cunoaște intențiile a avut încasări de 11,2 milioane de dolari în acest weekend și 62,4 milioane de dolari de la lansare, în urmă cu trei săptămâni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...