(VIDEO) TOP Box-Office: Cinci cele mai urmărite filme în weekend

by Genko Genko

Filmul „Fantastic beasts and where to find them” („Animale fantastice și unde le poți găsi”), după un scenariu de J. K. Rowling, a reușit un debut spectaculos în box office-ul nord-american, totalizând, conform cifrelor provizorii furnizate de agenția Exhibitor Relations, 75 milioane de dolars în primul week-end de difuzare, informează AFP.

Apărută la cinci ani după ultima producție din seria „Harry Potter”, pelicula Warner Bros care îl are în prim-plan pe actorul britanic de Oscar Eddie Redmayne, nu este nici o continuare, nici o introducere în celebra serie fantastică, ci o reproducere a unui manuscris ce a aparținut lui Potter și care trebuia citit de toți bobocii de la Hogwarts.

Filmul relatează aventurile magizoologului Newt Scamander și abundă în vrăjitorie și întâmplări cu creaturi magice care își fac de cap în New York-ul anilor ’20.

În top urmează „Doctor Strange” , care a ajuns pe locul al doilea în cea de-a treia săptămână de prezență în cinematografe, încasând încă 17,7 milioane de dolari pentru un total de 181,5 milioane de dolari. Filmul prezintă povestea unui neurochirurg, Stephen Strange (Benedict Cumberbatch), a cărui viață se schimbă după un accident de mașină care îl împiedică să-și mai exercite profesia. În fața limitelor medicinei actuale el pleacă în Kathmandu unde intră în contact cu lumea misterioasă a enclavei Kamar-Taj.

Doctor Strange se trezește cu puteri magice și e forțat să facă o alegere: să se întoarcă la viața lui, ori să lase totul în urmă și să apere lumea ca cel mai puternic vrăjitor din univers. Acesta este cel de-al 14-a film din universul Marvel Cinematic al Disney.

Filmul de animație 1Trolls”, al studioului DreamWorks, a căzut în top pe locul al treilea de pe cel secund ocupat săptămâna trecută. Aceasta este o comedie muzicală plină de antren care are ca eroi un grup de figurine multicolorate ce concep viața ca o serie de aventuri pline de voie bună. Justin Timberlake și Anna Kendrick sunt vocile principale din această peliculă care a încasat 17,5 milioane de dolari în acest weekend și 116,2 milioane de dolari în trei săptămâni de la lansare.

Filmul SF ”Primul Contact/ Arrival”, regizat de cineastul canadian Denis Villeneuve, a coborât un loc şi a ajuns pe poziţia a patra în box office-ul din America de Nord cu încasări de 11,8 de milioane de dolari de vineri până duminică. Acest lungmetraj prezintă activitatea unei experte în lingvistică, solicitată de autorităţi pentru a încerca să comunice cu un grup de forme de viaţă extraterestre care au ajuns pe Terra şi ale căror intenţii nu sunt cunoscute.

Comedia „Almost Christmas”, despre o familie de culoare ai cărei membri se reunesc pentru a sărbători Crăciunul în Birmingham, un oraş din statul american Alabama, în casa celui mai vârstnic reprezentant ai ei, interpretat de Danny Glover, rămas văduv, a pierdut o poziţie şi a coborât pe locul al cincilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 7 milioane de dolari.

CITIȚI ȘI...