(VIDEO) Peste 200 de telefoane mobile contrafăcute, distruse de forțele de ordine

by Genko Genko

Peste 200 telefoane mobile de mărcile „Nokia” și „Samsung” au fost depistate de colaboratorii postului vamal Palanca, în urma controlului unui mijloc de transport înmatriculat în mun. Chișinău.

Telefoanele mobile de marcă „Nokia” și „Samsung”, susceptibile a fi contrafăcute, au fost reţinute, iar titularul drepturilor a fost notificat în acest sens, conform procedurii stabilite.

Suspiciunile organului vamal că mărfurile ar putea fi contrafăcute, au fost ulterior confirmate de titularii de drepturi, care au expertizat produsele și au constatat că telefoanele mobile au fost fabricate fără consimțământul titularului de drepturi.

În conformitate cu prevederile Codului vamal și cu acordul titularului de drepturi, autoritatea vamală a dispus distrugerea produselor contrafăcute.

Distrugerea telefoanelor a avut loc în prezența reprezentanților instituției Ecologice, Serviciului teritorial fiscal, Administrației publice locale, într-un loc special, care corespunde cerințelor din raza or.Căușeni.

De menționat, că dacă ar fi fost comercializate pe piaţă, la preţul produselor originale, valoarea totală a lotului de telefoane, s-ar fi ridicat la circa 300 mii de lei.

Persoanele implicate în introducerea mărfurilor contrafăcute au fost sancționate în conformitate cu legislația în vigoare.

CITIȚI ȘI...