(VIDEO) Imagini impresionante ale radiaţiilor emise de o bucată de uraniu

by Genko Genko

Cercetătorii de la CloudyLabs au dat publicităţii un videoclip în care se poate vedea modul în care o bucată de minereu de uraniu emite radiaţii.

Într-un recipient de sticlă închis ermetic şi răcit la -40 de grade Celsius, cercetătorii au pus o bucată de minereu de uraniu şi o cantitate de alcool.

Potrivit adevarul.ro, cea mai mare parte a vaporilor de alcool se condensează şi acoperă pereţii de sticlă ai recipientului, dar o mică parte din alcool rămâne în formă gazoasă, creând un strat saturat şi instabil de vapori care se pot condensa în orice moment.

Când o particulă subatomică energizată trece prin acest strat de vapori, aceasta poate îndepărta electroni din moleculele care formează vaporii, dând astfel naştere unor ioni.

Acest lucru face ca vaporii instabili să se condenseze în jurul ionilor lăsaţi în urmă de particula subatomică emisă de minereul de uraniu: calea particulei ionizante poate fi apoi observată în materia din jur, alcătuită în acest caz din mii de picături minuscule de alcool.

CITIȚI ȘI...