(VIDEO) Gaburici: Ne dorim consolidarea relațiilor cu NATO

by Genko Genko

Republica Moldova dorește să aibă relații mai strânse cu Alianța Nord-Atlantică, a declarat luni premierul Chiril Gaburici, la Bruxelles, acolo unde a avut o întâlnire cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg a anunțat că NATO își dorește să ajute Republica Moldova în procesul de modernizare a forțelor armate și întărire a capacităților defensive.

„Astăzi am discutat despre Inițiativa de Dezvoltare a Capacităților de Apărare. Această inițiativă va ajuta Moldova să-și dezvolte capacitățile defensive și securitatea”, a declarat Stoltenberg.

Oficialul NATO a ținut să precizeze că Republica Moldova a fost de acord cu un „impresionant” Parteneriat Individual de Acțiuni cu Alianța.

„NATO își menține angajamentul de a susține Moldova în toate domeniile de reforme. Credem că dacă vom continua dezvoltarea cooperării, vom avea de câștigat atât noi cât și Republica Moldova”, a subliniat Jens Stoltenberg.

Chiril Gaburici a reiterat „interesul” țării noastre de a-și continua „dialogul și cooperarea cu NATO” și de a „întări relațiile bilaterale în mai multe domenii”.

„Ne dorim continuarea parteneriatului cu aliații în vederea reformării și modernizării securității naționale și apărării, în concordanță cu noile rigori internaționale”, a declarat premierul moldovean.

CITIȚI ȘI...