(VIDEO) Fortăreața Vicente Calderon; Cifre incredibile pentru Atletico și Jan Oblak pe teren propriu

by Genko Genko

Atletico Madrid a reușit să țină la respect Bayernul lui Pep Guardiola și să câștige manșa tur a semifinalelor Ligii Campionilor, de pe Vicente Calderon, cu 1-0, grație unui gol fabulos marcat de Saul Niguez. Acum, elevii lui Cholo par să pornească favoriți înaintea meciului retur pentru calificarea în finală.

A fost al 33-lea meci fără gol primit de Atletico Madrid în acest sezon, în 52 de partide, în toate competițiile, un procent de peste 63%! Nicio altă echipă din marile campionate europene nu a mai reușit atât de multe goluri fără gol încasat în acest sezon.

30 din aceste 33 de meciuri fără gol primit sunt cu slovenul Jan Oblak în poartă (22 în campionat, 8 în UCL).

Mai mult, pe teren propriu, în Europa, elevii lui Simeone sunt aproape invincibili. În ultimele 17 meciuri jucate acasă în Liga Campionilor, în 14 au scăpat fără să le fie perforată poarta. Un procent de aproape 83%!

Astea cu toate că Bayern a avut șapte șuturi pe spațiul porții aseară, cel mai mare număr primit de Atletico în acest sezon, într-un meci, în toate competițiile.

Oblak s-a depășit pe sine și a ajuns la 8 meciuri din 11 jucate în acest sezon în UCL fără a încasa gol, devenind portarul din istoria lui Atletico cu cele mai multe meciuri fără gol într-un sezon de cupe europene. Precedentul record îi aparținea lui Miguel Reina – 7 meciuri, în sezonul 1973/1974, an în care Atletico Madrid juca finala Cupei Campionilor Europeni, împotriva lui Bayern Munchen.

Meciuri fără gol primit de Atletico în „era Simeone”, în toate competițiile:

74 din 125 pe teren propriu: 60%
135 din 256 în total: 52,7%

Ultimul jucător care a marcat pe Vicente Calderon într-un meci eliminatoriu din UCL a fost brazilianul Kaka, în 2014. De atunci, au mai trecut pe aici, fără a vedea poarta, Barcelona, de două ori, Bayern Munchen, Bayer Leverkusen, Chelsea, PSV sau Real Madrid.

CITIȚI ȘI...