(VIDEO) CM 2014: Dacă e marți, e Belgia

by Genko Genko

„Drăcușorii” lui Wilmots, pentru că la ce vârste au belgienii de la care se așteaptă să fie revelația acestui Turneu Final e greu să le spui „draci”, au fost foarte aproape să compromită una dintre cele mai celebre pelicule ale cinematografiei clasice.

Belgienii au început foarte greu meciul de la Belo Horizonte, amintind izbitor de mult de „strămoșii” lor din 2002, echipa Belgiei din care făcea parte și selecționerul Mark Wilmots, care participase ultima dată la un Turneu Final.

Parcă erau aceiași bătrânei din 2002, lipsiți de idei și orizont, care păreau la un moment dat plictisiți de fotbal, în fața unei Algerii care a venit doar să se apere. Probabil și Wilmots a greșit când a mizat pe Dembele sau Chadli, lăsându-i pe bancă pe Mertens și Fellaini. Tocmai oamenii intrați după pauză și care au schimbat fața „Dracilor”, tot ei venind și cu golul.

Belgia a avut tracul debutului unei echipe tinere și neexperimentate, de la care se așteaptă extrem de mult, dar care nu a jucat nici măcar la un Turneu Final până acum. După ce s-au mai și văzut conduși total nemeritat în urma unei greșeli a lui Verthongen, tinerii lui Wilmots au intrat în panică și criză de idei, până la acel declic din minutul 70, care a schimbat total fața jocului.

Până la urmă, un rezultat absolut meritat, fotbalul câștigând în fața antifotbalului. Dar și mai important e că această superbă națională a Belgiei a debutat cu dreptul, luând astfel doza de moral de care era nevoie pentru a ajunge cât mai departe în competiție. Au tot ce le trebuie.

Alex Cozer

CITIȚI ȘI...