(VIDEO) Avionul care ne poate duce la Londra la New York în doar 3 ore

by Genko Genko

Am putea ajunge de la Londra la New York în 3 ore şi 15 minute – asta promite o companie care vrea să construiască un avion supersonic.

„Baby Boom” ar urma să fie cea mai rapidă aeronavă destinată transportului pasagerilor, relatează The Independent.

Avionul supersonic va avea o viteză Mach 2.2, adică va fi de 2,6 ori mai rapid decât cele folosite în prezent de operatorii aerieni.

Fondatorul şi CEO-ul The Boom, Blake Scholl, fost pilot şi manager la Amazon, susţine că un zbor de la Londra la New York se va face doar în 3 ore şi 15 minute, în condiţiile în care acum durează de 8 ori mai mult.

Iar preţul va fi pe măsură. O astfel de cursă ar urma să coste 10.400 de dolari, un tarif considerat însă destul de decent de cei care zboară de obicei la clasa business, în condiţiile în care un bilet la faimosul Concorde costa, pe vremuri, 20.000 de dolari.

Avionul va avea un design special, care să suporte viteza incredibilă şi va fi realizat din fibră de carbon.

Proiectul e realizat în colaborare cu inginerii de la The Space Company, divizie a Virgin Galactic, companie condusă de miliardarul american Richard Branson, care a comandat deja 10 astfel de avioane, în valoare de 2 miliarde de dolari.

Nu e însă singurul client. Un transportator european ar fi comandat 15 aeronave, însă numele companiei nu a fost făcut public.

Avionul supersonic „Baby Boom” va putea transporta doar 40 de pasageri, spre deosebire de 100 de locuri, cât avea modelul Concorde, care a fost retras de pe piaţă în urmă cu câţiva ani.

Testele vor începe anul viitor, iar primul zbor comercial e programat pentru anul 2023.

CITIȚI ȘI...