(VIDEO) Adevărul despre cei 18 ani ai lui Iisus care lipsesc din Biblie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În Biblie apare Isus la vârsta de 12 ani într-o biserica, vorbind preoților cu citate din vechile scripturi, după care reapare la 30 de ani când Ioan Botezătorul îi face botezul în apa Iordanului. Abia pe urma se pune mare accent pe minunile și vindecările pe care le-a făcut între vârsta de 30 și 33 de ani.

Practic Biblia relatează 15 ani din viața lui Isus, dintre care se pune accent mare pe naștere și pe ultimii 3 ani, dar lipsesc alți 18 ani.

Un renumit ziarist rus de la sfârșitul secolului XIX, pe nume Nicolas Notovitch, a făcut o expediție până la mănăstirea Hemis din zona Ladakh din Tibet, în căutarea urmelor lui Isus. Surpriza mai mare vine când călugarii de la mănăstire i-au arătat lui Notovitch un pergament în care erau scrise întâmplări din viața unui anumit Issa (cel mai probabil Isus. În limba arabă numele lui Isus era Isa sau Issa), cum a ajuns în Tibet când era copil de 13-14 ani (un an a durat până ce a ajuns Isus din Israel în Tibet) și despre marea viteză de învățare a tehnicilor tibetane și budiste.

Potrivit manuscrisului de la mănăstire, Issa a trăit la 500 de ani după moartea lui Buddha, lucru care coincide cu perioada care lipsește din Biblie despre viața lui Isus. Notovitch a revenit în Rusia și a surprins întreaga lui drumeție într-o carte „The Unknown Life of Jesus Christ” terminată și publicată cu mari dificultăți, deoarece editurile îi respingeau manuscrisul.

Un documentar destul de explicit pe această temă:

Evangheliile apocrife, povestiri ale unor mistici, vorbesc de călătoriile lui Iisus în India unde ar fi lăsat urme la Srinagar (în Caşmir) şi în Tibet. Unele povestiri fac aluzie la şederi în Persia, în Egipt. Numeroase legende locale din aceste ţări se fac ecoul acestor informaţii.

În tinereţea sa, în acord cu legile şi obiceiurile, El a trăit în casa tatălui său. Apoi, El a trecut în grija maeştrilor săi, mai întâi în India, apoi în Persia, apoi în Egipt.

Şcolarizarea din Palestina a fost şederea în Templu – în perioada când El era la Ierusalim, aşa cum povesteşte Luca, între rabini şi profesori. Studiile din India, Persia, Egipt au acoperit perioade mult mai lungi. În şcoli, El era înscris sub numele de Iosua.

Isus a stat în India de la treisprezece la şaisprezece ani. Un an de călătorie în Persia. Şi-a petrecut cea mai mare parte a timpului său în Egipt, studiind. Aşa cum arată pe larg documentele care vor fi descoperite şi care acum sînt îngropate în Piramidă. Căci acolo erau instruiţi iniţiaţii.

Aceste învăţături din India vizau modul de purificare şi de dezintoxicare a corpului, fortificarea lui fizică şi mentală. În călătoriile sale în Persia, Iisus a studiat medicina şi mijloacele de a coordona energiile corpurilor (fizic, mental şi spiritual) conform învăţăturii date acolo de Zu şi de Ra în Egipt, ceea ce constituise baza învăţăturilor din Templu.

Să nu uităm însă că Biblia a fost de două ori triată și revizuită cum s-ar spune, odată de împăratul Constantin cel Mare, când a organizat consiliul de la Niceea/Nicea/Nicaea în 325, iar a doua oară de împăratul Teodosie I la Constantinopol în 381.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...