Un grup de salvatori moldoveni a plecat la Donețk pentru a ajuta persoanele implicate în accidentul de duminică

by Genko Genko

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a delegat 4 persoane de a verifica oportunitatea reîntoarcerii în ţară a celor 21 de persoane implicate în accidentul rutier din Ucraina.

Angajaţii serviciului întreprind măsuri de a perfecta actele pentru cele 5 persoane decedate. Salvatorii verifică posibilitatea de transportare în ţară a persoanelor traumate, care ar putea fi externate din spitalele din Mariupol. Din cele 16 persoane traumate, 2 se află în stare gravă în secţiile de reanimare. În cazul în care medicii vor permite externarea unor pacienţi, aceştia ar putea să pornească la drum astăzi. Pentru a ajuta oamenii implicaţi în accident au fost create două echipe, din care fac parte angajaţii Serviciului Situaţii Excepţionale din Republica Moldoava, reprezentanţi ai Serviciului consular dar şi a întreprinderii de transport, care a fost contractată de pasageri.

Conform ultimelor informații, un prim grup de 8 persoane ar putea fi transportat astăzi la Chișinău, întrucât medicii au permis externarea acestora.

În cadrul echipei care va însoţi persoanele se află un salvator cu competenţe medicale, care va monitoriza starea oamenilor pe parcursul drumului. Alte 8 persoane mai rămîn internate în spitalele din Mariupol. Totodată angajaţii serviciului perfectează toate procedurile necesare pentru transportarea celor 5 cadavre.

Amintim că accidentul s-a petrecut în noaptea de 30 martie, la ora 02.30, în apropiere de localitatea Lebedinscoe, oraşul Doneţk din Ucraina, pe traseul E 58 Odessa – Rostov pe Don. În urma tragediei, 5 persoane au deecdat, iar alte 16 au fost rănite.

CITIȚI ȘI...