Ţânţarii propagandei domnului Plahotniuc şi protestul din 6 septembrie

by Genko Genko

Sincere felicitări echipei de propagandă a domnului Plahotniuc. A reuşit să facă lucruri surprinzătoare pentru piaţa mediatică din Moldova. Cu o forţă nebănuită, prin învăluire, pe căi ascunse, dar şi direct, a fost în stare să pună o presiune uriaşă pe un protest despre care nu ştim cât de mare va fi.

Poate mi se pare mie, însă această echipă de propagandă este cu adevărat înfricoşătoare. Nu arunc cuvinte. Oamenii aceştia par diabolici. Reuşesc să facă dintr-un ţânţar armăsar. Şi, culmea, au capacitatea să ne facă să discutăm despre ţânţar. Pentru mine este de neînţeles cum au reuşit să ne otrăvească pe toţi?

Urmăresc de la distanţa a 450 de kilometri ce se întâmplă la Chişinău şi nu-mi vine să cred. Oameni deştepţi, care ştiu să citească printre rânduri, au muşcat momeala propagandistică a băieţilor angajaţi de domnul Plahotniuc. Câteva exemple despre care discutăm doar pentru că ni s-a insuflat că sunt subiecte importante.

Cât de apropiată este Platforma DA de extremiştii(mă umflă râsul când mă gândesc cât de extremişti sunt amărâţii lui Petrenco, dar dacă aşa le zic propagandiştii) de la ANTIFA? O să moară oameni la protestul din 6 septembrie? Cât de divizată este Platforma DA, că până şi Igor Boţan a părăsit-o? Platforma DA este susţinută de teroriştii din Donbass? Auzi multe lucruri, citeşti multe năzdrăvănii. O treabă de propagandă clasică, bine executată. Ce bine era dacă forţa lor se îndrepta împotriva propagandei ruseşti.

Nu ţin cu domnul Ţopa. Nu ţin cu domnul Plahotniuc. Nu vreau să fiu prins în încleştarea asta disperată dintre doi foşti parteneri de afaceri. Mă lasă rece tristeţea cu care domnul Ţopa scrie pe Facebook. La fel de rece mă lasă şi binefacerile domnului Plahotniuc prin fundaţia domniei sale. Îmi pasă doar de faptul că lucrurile din Moldova sunt tragice spre catastrofale. Despre asta este protestul din 6 septembrie. Despre faptul că nimeni nu este pedepsit în Moldova, deşi fură miliarde. Despre faptul că politicienii ne scuipă şi ne manipulează cum vor. Sărăcia, corupţia, furturile masive – aceste chestii ar trebui să fie în centrul dezbaterilor. Ce încearcă să spună propagandiştii nu este decât gălăgie de fond şi aşa să rămână. Moldova este într-o prăpastie de 24 de ani. Proteste ar trebui organizate în fiecare lună, săptămână, zi. Pentru că nu se mai poate.

Termin cu ce am zis şi pe Facebook. Îndrăznesc să cred că Platforma DA pierde bătălia informaţională în lupta cu trustul domnului Plahotniuc. E şi greu să rezişti când bloggeri, jurnalişti, televiziuni, site-uri s-au pus cu toate tunurile pe tine. Cel puţin aşa se vede de la Bucureşti. Nu ştiu câţi oameni or să vină pe 6 septembrie la manifestaţia de protest de care se teme aşa de mult domnul Plahotniuc, dar abia atunci vom afla dacă băieţii din propaganda domnului Plahotniuc şi-au meritat banii sau au grăit în gol!

Vitalie Cojocari

CITIȚI ȘI...