Tamara Buciuceanu, în stare gravă. Medicii români sunt rezervaţi

by D M
Distribuiti mai departe...

Actriţa, născută la Tighina, Republica Moldova, este internată la Spitalul Elias din Bucureşti, iar starea ei s-a agravat, anunță știrileprotv.ro.

Starea de sănătate a Tamarei Buciuceanu s-a înrăutățit marţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias. Actriţa este la secţia Terapie Intensivă, intubată și ventilată mecanic.

Tamara Buciuceanu a avut o decompensare a bolii cardiace de care suferă. Medicii sunt rezervaţi în acest moment. La începutul acestei luni, actrița de 90 de ani a mai fost internată la Spitalul Elias, tot din cauza unor probleme cardiace. 

Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chirița din „Chirița în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

În anul 2011, în semn de prețuire a impresionantei activități artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităților, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti. Iar în 2016, Tamara Buciuceanu-Botez a fost decorată, alături de Stela Popescu, născută și ea în Moldova, de președintele Nicolae Timofti, cu titlul onorific „Artist al Poporului”. Distincțiile de Stat au fost acordate în semn de apreciere pentru meritele deosebite în promovarea artei teatrale și cinematografice, succese remarcabile și contribuție substanțială la dezvoltarea relaţiilor culturale dintre România şi R. Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.