Sunetele fac alimentele să devină mai gustoase

by Genko Genko

Alimentele şi băuturile au un gust mai bun când sunt însoţite de anumite sunete, ceea ce explică de ce peştele este mai gustos pe malul mării şi vinul fiert are o aromă mai plăcută cu sunetul colindelor de Crăciun pe fundal, a descoperit o echipă de cercetători din Statele Unite şi Germania, citează descoperă.ro.

Conform dailymail.co.uk, menta are un gust mai intens,când însoţită de zgomotul periuţei de dinţi, iar peştele are un gust mai bun pe fundalul valurilor de pe ţărm.

Cercetătorii de la universităţile din Arkansas (Statele Unite ale Americii) şi Dresda (Germania) a rugat un grup de voluntari să miroasă diferite arome, în timp ce ascultau o varietate de sunete. Voluntarii au descoperit că mirosurile erau mai plăcute atunci când erau asociate cu anumite sunete, se arată în studiul publicat în revista ”Chemical Senses”. De asemenea, vinul fiert cu scorţişoară şi cuişoare avea un gust mult mai ispititor când era băut pe fundalul sonor al unor colinde de Crăciun.

„Anumite mirosuri pot fi asociate cu sunete specifice bazate pe experienţa anterioară. Sunetele adecvate cresc senzaţia plăcută a mirosurilor mai mult decât sunetele inadecvate”, se arată în studiul citat mai sus.

CITIȚI ȘI...