Sturza, un sfat pentru „țarevna” Maia Sandu: Dacă suntem oameni serioși, ne apucăm de treabă

by Genko Genko

Fostul premier Ion Sturza o încurajează pe fosta ministră a Educației, Maia Sandu, să se implice în politică și să evite să se poziționeze în postura de „țarevnă” care așteaptă să fie invitată la tron.

Sturza a comentat astfel unnele declarații ale Maiei Sandu, care a spus că nu poate să se lanseze acum în politică deoarece nu dispune de resursele financiare necesare, dacă și-ar dori să candideze la funcția de președinte al țării.

„Evitați să vă poziționați ca o țarevnă care se așteaptă invitată la tron. Aveți perfectă dreptate: politica e scumpă, incomodă și imorală; iar organizarea de partid – plicticoasă. Dar acesta este traseul, de jos în sus, prin jertfire, implicare, muncă, mersul prin noroi, întâlniri mai puțin plăcute cu oameni nu totdeauna ‘sofisticați’. Așa se face politica. Așa se ajunge la o autoritate durabilă și la credibilitate”, a declarat Ion Sturza.

El a îndemnat-o pe Sandu să se implice într-un proiect politic, manifestându-și disponibilitatea de a o ajuta în acest sens.

„A propos, fără de iluzii, și ONG-ul necesită bani și muncă plicticoasă… Așa că, hai la treabă, punem cu toții umărul la un PROIECT POLITIC, unul existent deja sau nou. Dacă suntem oameni serioși și chiar ne pasă…”, a subliniat Ion Sturza.

CITIȚI ȘI...