Sturza: „Renato Usatîi, exponent al teribilismului, riscă să arunce Republica Moldova în haos”

by Genko Genko

Fostul premier Ion Sturza atenționează că liderul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, riscă să arunce Republica Moldova în haos, în condițiile în care acesta este un „exponent al teribilismului și anarhismului”.

Reacția lui Sturza vine după ce Usatîi și grupul său de protestatari instalați în fața Parlamentului au blocat luni, din nou, bulevardul Ștefan cel Mare, pe segmentul străzilor Maria Cebotari – Serghei Lazo.

„Fiți atenți la băiatul nesăbuit de la Fălești. Este un exponent al teribilismului și anarhismului ce riscă să arunce Moldova în haos. Fără școală, lipsit de scrupule și rațiune, prieten cu guleaiul nesăbuit și cu lumea interlopă”, a comentat Sturza.

Fostul premier a amintit și de actul de vandalism de la sediul Partidului Liberal Democrat din Moldova din noaptea de sâmbătă spre duminică, când o utilitară care deservește WC-urile publice a lovit scara din fața sediului partidului, aruncând ulterior dejecțiile.

„Dorința sa de a se ocupa de „politică” s-a născut din supărarea față de Vlad Filat. Cică, după jocul de-a relația cu Rusia, l-a abandonat, în favoarea lui Shor, dându-i ultimului BEM și AIC. Miza să ia Calea Ferata, dar și aici „proliot”. Greșeala fatală a lui Filat, dar și supărare fatală pentru Renato. Din supărare și cancan nu construiești un proiect politic. Doar umpli cu rahat o țară întreagă. Trenul cu bani rusești, care îl lovise cândva, a cam plecat din gara lui, la primărie e nevoie de răbdare, bani și pricepere. Așa că „facem ce e mai simplu – luăm puterea, devenim țar al „vseia” Moldova””, a spus fostul premier.

Acesta recomandă moldovenilor să analizeze situația și să nu participe în hora mizeriei, în care îi atrage Usatîi.

„Moldoveni, nu vă prindeți în hora rahatului, riscați să fiți infestați. Cu băieții aceștia ne scufundăm rău de tot. Mai este vreo scăpare?”, a mai spus Sturza.

Amintim că Renato Usatîi și grupul său de protestatari instalați în fața Parlamentului au blocat luni, din nou, bulevardul Ștefan cel Mare, pe segmentul străzilor Maria Cebotari – Serghei Lazo.

Sediul Partidului Liberal Democrat din Moldova a fost vandalizat în noaptea de sâmbătă spre duminică. O utilitară care deservește WC-urile publice a lovit scara din fața sediului partidului, aruncând ulterior dejecțiile.

Liberal-democrații au prezentat imaginile surprinse de o cameră de supraveghere și sunt de părere că este vorba de o „provocare” pusă la cale de primarul de Bălți, Renato Usatîi, mai ales că informația apăruse iniția pe pagina de Facebook a controversatului politician.

CITIȚI ȘI...