(STUDIU) Descoperire neaşteptată în legătură cu pâinea albă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce mult timp a fost considerat un aliment nesănătos, pâinea albă se pare că are și beneficii nu doar calități mai puțin bune. Fiind deseori înlocuită cu alte sortimente de pâine, la sfatul nutriționiștilor, acum, cercetătorii au descoperit că acest produs are şi calităţi bune, fiind recomandat pentru consum, scrie Sience Daily

Potrivit unui nou studiu, publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry, arată că pâinea albă stimulează dezvoltarea bacteriilor benefice din intestine.

Aceste bacterii sunt foarte importante pentru sănătate. Dacă numărul lor scade, organismul este mai predispus la boli.

Pentru stimularea aceste culturi de bacterii benefice, dieta este foarte importantă, iar diferite studii au demonstrat rolul pozitiv al fibrelor şi probioticelor.

Sunt puţini cercetători care au studiat însă efectul polifenolilor, care se regăsesc în foarte multe alimente: fructe, legume, cereale.

Sonia Gonzales şi echipa ei de cercetători s-au axat tocmai pe acest detaliu. Au întrebat 38 de adulţi sănătoşi ce alimente consumă, apoi au analizat ce culturi de bacterii sunt prezente în intestinele acestora.

Astfel, ei au observat că pectina, substanţă care se regăseşte în citrice, scade numărul bacteriilor benefice.

În schimb, pâinea albă stimulează producţia de Lactobacillus, un grup de bacterii foarte bune pentru sănătate.

Până acum, nutriţioniştii recomandau înlocuirea pâinii albe cu pâinea neagră, integrală sau cea cu cereale, sortimente care conţin mai multe fibre şi considerate mai bogate în nutrienţi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...