(STUDIU) Beneficiile nebănuite ale consumului de sushi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preparatele japoneze cunoscute la nivel internaţional drept sushi au devenit o modă, iar micile rulouri de orez cu peşte crud, fructe de mare, legume sau fructe se găsesc în restaurante din toate marile oraşe, devenind mai degrabă o mâncare urbană, decât un preparat tradiţional nipon.

Potrivit specialiştilor de la My Sushi, preparatul de orez învelit în alge de mare prezintă o serie de benificii pentru sănătate.

Preparatele de tip sushi conţin cantităţi scăzute de colesterol, atât orezul, cât şi peştele sau legumele folosite conţinând puţine calorii. Algele marine comestibuile, cunoscute de iubitorii de sushi sub numele de „nori”, folosite la împachetarea rulourilor de orez, conţin iod, magneziu, calciu şi fier.

Sushi este mâncat, de obicei, alături de felii de ghimbir murat, care este un antiseptic natural. Sosul de soia şi pasta verde foarte picantă numită „wasabi” au proprietăţi antioxidante şi sunt bogate în proteine şi fier.

Preparatele sushi cu peşte crud sunt benefice datorită conţinutului mare de acizi graşi Omega 3, compuşi despre care o serie de studii recente au arătat că sunt un factor pozitiv în ceea ce priveşte prevenţia bolilor cardiovasculare.

Preparatele denumite astăzi sushi au însă o mică legătură cu felul de mâncare pe care se bazează. În Japonia secolului al X-lea, orezul fermentat era folosit pentru păstrarea peştelui, carnea fiind consumată, în timp ce orezul era aruncat. În timp, odată cu introducerea oţetului, timpul de fermentare a scăzut, iar gustul acru al oţetului a permis şi utilizarea orezului folosit în procesul de fermentaţie ca aliment. De-a lungul secolelor, tehnica culinară a fost rafinată, termenul sushi ajungând în secolul al XIX-lea să desemneze un fel de mâncare asemănător cu cel cunoscut astăzi şi dezvoltat în regiunea capitalei nipone, Tokyo.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...