(STUDIU) Beneficiile extraordinare ale bananelor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fără grăsimi saturate şi sodiu, colesterol zero, dar cu multe vitamine şi fibre, multe minerale, în special potasiu. Acestea sunt caracteristicile bananelor, care le face pe acestea un aliat valoros pentru sănătate noastră.

De aceea poate, bananele sunt cele mai iubite fructe printre atleți. Aceste fructe conţin numeroase beneficii, iar consumul de banane ne ajută corpul din toate punctele de vedere. După cum veţi vedea mai jos, banana este un remediu natural pentru multe boli.

Atunci când o compari cu un măr, banana are de patru ori mai multe proteine, de două ori mai mulţi carbohidraţi, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multă vitamina A şi de câte două ori, celelalte minerale şi vitamine. Este de asemenea bogată în potasiu.

Un fruct de mărime medie (aproximativ 125 de grame), conţine 30 de grame de carbohidraţi, 1 gram de proteine, 3 grame de fibre dietetice și doar 110 de calorii. Vorbind despre micronutrienţi, bananele sunt bogate în vitamina A (81 UT), B2 (0,1 mg), B3 (0,8 mg), B9 (25 micrograme), B6 (0,5 mg) și C (9 mg), fier (0,3 mg), magneziu (34 mg), mangan (0,3 mg) și în special, potasiu: 450 mg.

Arma lor principală este potasiul, un valoros aliat al inimii și intestinului

Potasiul este unul dintre cele mai sănătoase ingrediente pe care le conţin bananele. Pe lângă protejarea sănătății cardiovasculare (ajută la reducerea presiunii și protejează de accidente vascular-cerebrale și de boli cardiace ischemice), acest mineral ajută la menținerea densității osoase, combate pierderea masei musculare, reduce apariția pietrelor la rinichi și promovează regularitatea intestinală, ajută la restabilirea unui bun echilibrul electrolit, chiar și în caz de diaree. Consumul în cantități mari de potasiu a fost, de asemenea, asociat cu o reducere de 20% a riscului de deces din diverse cauze.

Bananele protejează copii de mai multe boli

Copiii care mănâncă o banană pe zi, sunt supuşi unui risc mai mic cu 34% de a se îmbolnăvi de astm, în raport cu alţii care nu mănâncă banane. Încă la o vârstă fragedă, vitamina C din banane ajută la reducerea riscului de leucemie, în timp ce lupta împotriva cancerului colorectal este dusă de fibrele din acest fruct.

Fibrele din banane – extraordinare pentru diabetici

Fibrele prezente în banane sunt foarte benefice şi pentru diabetici. Prezența lor în banane ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge în cazul diabetului de tip 1 și îmbunătățeşte nivelul de zaharuri, lipide şi insulină în cazul celor care au de a face cu diabet zaharat de tip 2.

Ajută în lupta cu depresia

Bananele ajută în caz de depresie, arată un studiu realizat recent. Persoanele care suferă de depresie se simt mai bine după ce mănâncă banane. Aceasta se explică prin faptul că bananele conţin triptofan (unul dintre cei 8 aminoacizi esenţiali), aminoacid pe care corpul îl transformă în serotonină, hormon care te ajută să te relaxezi, îţi îmbunătăţeşte starea de bine şi în general te ajută să fii mai fericit/ă. De asemenea, vitamina B6 reglează nivelul de glucoză din organism, ceea ce are de asemenea un efect pozitiv asupra stării tale de bine.

Ameliorează anemia

Bananele conţin un nivel crescut de fier care stimulează producţia de hemoglobină în sânge şi ajută la ameliorarea anemiei.

Bananele ajută funcţionarea creierului

200 de studenţi au participat la un studiu efectuat în Anglia. Rezultatele lor la examene au fost cu mult mai bune după ce au mâncat câte o banană la micul dejun, într-o pauză din timpul zilei şi la masa de prânz. Potasiul din banane este foarte benefic pentru activitatea creierului.

Previn constipaţia

Bananele sunt bogate în fibre, includerea lor în dieta noastră ne ajută să menţinem un tranzit intestinal bun. Decât să recurgem la medicamente şi laxative, este mai bine să consumăm banane.

Vă sfătuim să profitați de aceste beneficii, nu este deloc dificil. Banane, care sunt oricum foarte gustoase, mai pot fi folosite pentru a prepararea diferitor piureuri şi deserturi, sau adăugate la cereale la micul dejun. Cei care iau beta-blocante și unele diuretice, trebuie să fim atenți: aceste medicamente pot creste nivelul de potasiu din sânge, prin urmare, folosirea lor nu ar trebui să fie asociată cu un consum ridicat de banane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...