Streleț pleacă la New York; Va participa la Adunarea Generală a ONU

by Genko Genko

Premierul Valeriu Streleț va pleca la New York, acolo unde pa participa la lucrările celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

O delegație în frunte cu Streleț va participa la lucrările Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (AG ONU) la New York, dar şi la Summitul ONU pentru adoptarea Agendei Globale de Dezvoltare Post-2015.

„În cadrul Summitului ONU, Premierul Valeriu Streleţ va prezenta viziunea Republicii Moldova asupra acţiunilor globale de dezvoltare durabilă”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Ediţia din acest an este una jubiliară, dedicată aniversării a 70-a de la crearea ONU. Astfel, se anticipează o participare extinsă a şefilor de state şi guverne la lucrările sesiunii Adunării Generale ONU, care vor discuta tendinţe politice globale, fiecare stat membru al organizaţiei având posibilitatea să prezinte interesele şi prerogativele naţionale în acest sens.

„Vizita la New York a delegaţiei conduse de Prim-ministrul Valeriu Streleţ mai prevede un program amplu de întrevederi bilaterale cu şefii delegaţiilor altor state participante, întâlniri cu reprezentanţi de nivel înalt ai organizaţiilor internaţionale, participarea la acţiuni în vederea promovării intereselor de dezvoltare ale Republicii Moldova şi organizarea unei întâlniri cu diaspora moldovenească la New York”, susține Executivul.

CITIȚI ȘI...