Sentinţă prea blândă într-un caz de migraţie ilegală

by Genko Genko

Procurorii au contestat sentinţa non-privativă de libertate aplicată unui inculpat condamnat pentru organizarea migraţiei ilegale.

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2012, inculpatul, fiind organizatorul unui grup criminal organizat a recrutat doi bărbaţi pentru a le organiza plecarea ilegală la muncă în Israel contra sumei de 3 mii de euro. Astfel, inculpatul a prezentat la Consulatul Israelului acte false cu ajutorul cărora a obţinut vize turistice pentru cei doi bărbați, pe baza cărora au plecat în Tel-Aviv, de unde au fost deportaţi de autorităţile Israelului în Republica Moldova.

Prin sentinţa Judecătoriei Botanica din luna martie curent, inculpatul a fost condamnat la amendă în sumă de 16 mii lei cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii sau de a exercita o anumită activitate ce ţine de perfectarea documentelor în domeniul turismului pe un termen de 3 ani.

Procurorii însă au contestat sentinţa, solicitând condamnarea inculpatului la închisoare cu executare. Astfel, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, inculpatul a fost condamnat la 5 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii sau a exercita anumite legate de organizarea migraţiei şi turismului pe termen de 3 ani.

Decizia este cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

CITIȚI ȘI...