Sectorul Apărării: Dialog moldo-ucrainean la Kiev

by Genko Genko

Relațiile bilaterale moldo-ucrainene în domeniul apărării, situația din regiunea transnistreană și problemele de securitate cu care se confruntă Europa de Est au fost subiectele discutate în cadrul întâlnirii dintre ministrul Apărării Anatol Șalaru și omologul său ucrainean Stepan Poltorak.

Ministrul Apărării al Republicii Moldova a subliniat faptul că Armata Națională este în proces de reformare și experiența Ucrainei în domeniul apărării ar fi binevenită.

„Republica Moldova și Ucraina se confruntă cu problema războiului hibrid, au aceleași obiective și aceleași valori. În acest context, este necesar ca să intensificăm colaborarea bilaterală pe domeniul apărării”, a spus Anatol Șalaru.

La rândul său, ministrul Apărării Stepan Poltorak a subliniat că Ucraina respectă integritatea Republicii Moldova și susține retragerea trupelor rusești de pe teritoriul acesteia.

De asemenea, Poltorak a susținut ideea omologului său de a consolida relațiile dintre Ucraina și Republica Moldova în sectorul apărării.

Spre finalul discuției, cei doi oficiali au stabilit să fie formată o comisie moldo-ucraineană în cadrul căreia să fie discutate problemele comune cu care se confruntă armatele celor două țări.

CITIȚI ȘI...