Ruşii răman fără Opel; General Motors retrage total marca de pe piaţa rusă

by Genko Genko

Constructorul auto american General Motors a anunțat retragerea de pe piaţa rusă a mărcii Opel, precum și a celor mai multe modele ale mărcii Chevrolet, scrie presa internațională.

„Astăzi, General Motors şi-a anunțat planurile de a schimba modelul de afaceri din Rusia. GM se va concentra pe segmentul premium de pe piața rusă cu ajutorul brandului Cadillac și legendarele modelele americane ale Chevrolet, cum ar fi Corvette, Camaro și Tahoe”, se arata în comunicatul companiei.

Totodată, Chevrolet îşi reduce prezența în Rusia, iar Opel părăsește complet piața rusă, proces care va avea loc până la sfârșitul lunii decembrie 2015, precizează compania.

Anterior, într-o declarație, președintele GM Dan Ammann a spus despre Rusia că „evită să facă investiții semnificative într-o piață cu perspective dificile pe termen lung”.

General Motors deține o uzină în Sankt-Petersburg, acolo unde sunt produse modelele Opel Astra și Chevrolet Cruze. Uzina avea angajați în jur de 4 mii de oameni până la primul val de concedieri, din luna septembrie 2014.

CITIȚI ȘI...