Rusia nu dispune de fonduri pentru a ajuta Grecia

by Genko Genko

Rusia „exclude” în prezent orice ajutor financiar pentru Grecia, a indicat marţi ministrul adjunct de finanţe al Rusiei, Serghei Storceak, citat de RIA Novosti.

„La ora actuală, exclud (un ajutor financiar pentru Grecia), întrucât în legea privind bugetul federal nu sunt prevăzute astfel de fonduri”, a declarat ministrul rus.

La sfârşitul lunii ianuarie, ministrul rus de finanţe Anton Siluanov declara că Rusia va analiza posibilitatea unui ajutor financiar pentru Grecia, în cazul în care autorităţile de la Atena îl vor solicita. Ulterior, la 11 februarie, în cadrul unei vizite la Moscova a omologului său grec Nikos Kotzias, ministrul rus de externe Serghei Lavrov afirma de asemenea că Moscova „va examina” o eventuală cerere de ajutor financiar din partea Greciei.

Potrivit RIA Novosti, ministrul grec de finanţe Iannis Stournaras a afirmat recent că Grecia nu va solicita un astfel de ajutor din partea Rusiei.

Noul guvern grec, format din membri ai partidului stângii radicale Syriza şi ai partidului de dreapta Grecii Independenţi condus de Panos Kammenos (ministru al apărării), nu-şi ascunde simpatiile proruse, ceea ce suscită întrebări în legătură cu o posibilă reorientare a diplomaţiei de la Atena.

CITIȚI ȘI...